algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
24°

«Els Països Catalans celebren la seva festa nacional»

La Confederació d'Entitats Sobiranistes dels PPCC ha emès aquest dimecres un comunicat sobre la Festa Nacional de Sant Joan que ha estat acordat per les tres entitats que conformen la Confederació.

El text ret homenatge a la flama del Canigó, «aquesta flama encarregada d'unir tot el nostre poble i d'encendre, un any més, els focs de Sant Joan amb el seu missatge d'esperança i d'afirmació nacional. Fent constar que ni la muntanya ni la mar ens separen, sinó que des de sempre ens agermanen.

Fa cinquanta anys (23 de juny de 1966), catalans d'una banda i l'altra del Pirineu van ser els pioners de portar la flama del Canigó des de Perpinyà fins al coll d'Ares. Allà mateix on el 1659 van establir per la força de les armes la frontera estatal que encara avui mutila Catalunya, fa cinquanta anys s'hi van treure els pals fronteres, s'hi va ballar una sardana i s'hi van sentir els discursos reivindicatius de Josep Deloncle i d'Esteve Albert.

D'aquesta manera, units per la mateixa llengua, la mateixa cultura i els mateixos referents pouats al Canigó, amb la flama recordem els qui van dignificar la pàtria: l'Abat Oliba (s.XI) i Jacint Verdaguer (s.XIX). Amb la flama sabem d'on venim i qui som: una nació mil·lenària amb valors espirituals i socials i un admirable llegat constitucional.

Enguany, aquest 23 de juny, celebram més particularment el valor que els precursors Deloncle i Garau van donar a la Flama un significat imprescindible per avui i per demà. Servint aquesta com a símbol d'unió i unitat dels Països Catalans».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per miquel, fa mes de 4 anys

Als k'escriven amb el nom d Plus Ultra, sou unes persones, k realment no saben on VIVEN, i així de clar vos ho dic ( perdonau si en conec a qualcú ), però és la pura veritat ... fora plus ultra !!

Valoració:1menosmas
Per slort, fa mes de 4 anys

Allò que molesta més els "trolls" (els que escriuen en foraster en aquest fòrum ho són) no és que valorin els seus comentaris en vermell o que opinin en contra d'ells -això els permet de continuar replicant-; sinó que no els facin cas. Per tant, la cosa millor que es pot fer és no respondre'ls i deixar-los la puntuació en blanc; fins i tot, no llegir les seves opinions. D'aquesta manera, la provocació que pretenien no té cap efecte.

Valoració:2menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 4 anys

Hablas desde el conocimiento de vuestra endogamia, por eso soys retras... por eso os extinguís y después de 300 años estáis muertos culturalmente hablando. El aislacionismo de UK y de los aborígenes mediterraneos os pasará futuro más pronto que tarde.

Valoració:0menosmas
Per Estudia que te convé, fa mes de 4 anys

Segons Darwin, les especies que prosperen no son les més fortes, ni les més Intel.ligents, sino les que s´adapten millor als canvis. Heu vist mai cap espanyoleiro que s´adapti a res o a ningú? Está clar qui s´extinguirá més prest que tard.

Valoració:5menosmas
Per Europeu, fa mes de 4 anys

Jo soc europeu, adoro Europa i no estimo ni reconec a Espanya, que no és més que una mala nyapa. En realitat soc molt paregut a en Plus Ultra.

Valoració:4menosmas
Per Xesc, fa mes de 4 anys

Demostrem, a aquests que escriuen aquí en espanyol, que la llengua inútil i innecessària, dins del nostre territori lingüístic, és la forastera i no -com ells voldrien- la catalana. Col·laborem a llur adaptació al nostre país fent-los imprescindible el català. Facem com si no entenguéssim la llengua dels seus comentaris.

Valoració:5menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 4 anys

Como debe joder ser un Estado fallido sin historia. Sacais espuma por la boca, si os sirve de consuelo muchos pueblos indígenas desaparecieron en la conquista de América en unos 300/400 años. Vosotros lleváis 300 años solamente, el ocaso cultural se acerca.

Valoració:1menosmas
Per De socarrel, fa mes de 4 anys

Aquest foraster fatxa de per aquí, encara no sap el que li han descobert al ministre de l'Interior. I a base.de trampes com aquesta i de.pitjors, s'aguanta aquesta nació.

Valoració:11menosmas
Per Vergonya!, fa mes de 4 anys

I el dBalears consentint a aquests fatxes que venguin aquí a provocar, però mentre reben ajudes de la O.C.B. i aviat també del Govern Això no és seriós!

Valoració:2menosmas
Per Quina cosa!, fa mes de 4 anys

Això sona a Falange; no és cap altra cosa que adoctrinament pur i dur i no té cap base de realitat, no son més que soflames sense cap base sociològica. Enlloc d'exhibir la teva rentada de cervell per aquí, hauries de posar-te en mans d' un bon psicòleg especialitzat en sectes, perquè te des-programàs. Incult!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris