cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
26°

Atlàntida Film Fest: projeccions, conferències i concerts en un festival dedicat a Europa

22-06-2016

Atlàntida Film Fest arriba a Palma després de convertir-se en el major festival de cinema online del món en superar els 150.000 espectadors en les seves cinc primeres edicions, i ho fa amb una programació exclusiva de 12 pel·lícules, 6 conferències i 6 concerts gratuïts que giren al voltant d'un tema: Europa.

La primera figura del festival serà Boris Pahor, escriptor i pensador europeu, autor de l'aclamada novel·la 'Necròpolis', supervivent del camp de concentració de Natzweiler-Struthof qui vendrà per primera vegada a Mallorca als seus 102 anys per presentar en Cinema Ciutat el documental 'Boris Pahor: retrat d'un home lliure', acompanyat de la directora Fabienne Isarthel. Una oportunitat única per repassar la història d'Europa del segle XX.

Entre les fites cinematogràfiques del Festival cal destacar les estrenes mundials de la comèdia romàntica 'Bittersweet Days' (Marga Melià, 2016), òpera prima de la realitzadora balear Marga Melià, i el documental biogràfic 'Boye' (Sebastià Aràbia, 2016) centrat en la polèmica figura del director de la revista Mongòlia Gonzalo Boye. Del Festival de Berlín arribaran altres dues estrenes absolutes al nostre país, el thriller polític 'Democracy' (David Bernet 2016) i el documental sobre la Guerra dels Balcans, "Depth Two" (Ognjen Glanovic, 2016). En els quatre casos comptarem amb els directors que acudiran a Mallorca per presentar les seves pel·lícules.

A Mallorca també es veuran algunes de les pel·lícules que més han fet parlar internacionalment, com és el cas de la triomfadora de l'últim Festival de Venècia, 'The childhood of a leader', la guanyadora del Millor Director al Festival de Sant Sebastià 'els cavallers blancs' (Joachim Lafosse, 2015), la superproducció amb Nicole Kidman i Robert Pattinson 'la Reina del Desert' (Werner Herzog, 2015) i el thriller sobre terrorisme l'estrena es va haver de cancel·lar a causa dels atemptats contra el Charlie Hebdo 'Objectiu: París' (Nicolas Boukhrief, 2016).

A més, Atlàntida Film Fest serà el primer festival de la història en projectar simultàniament a internet (Filmin), a l'aire lliure (Ses Voltes) i en televisió (IB3TV) dues de les pel·lícules més esperades del Festival com són 'Mediterrània' (Jonas Carpignano , 2015), el gran film sobre la immigració, i la controvertida 'Bang Gang' (Eva Husson, 2015).

Gràcies a la col·laboració de l'European Council on Foreign Relations, un dels think tanks més potents del continent, a Atlántida es citaran alguns dels majors experts europeus de la cultura, la immigració, la geopolítica i el funcionament del parlament a Brussel·les. Entre els convidats hi ha polítiques (Irene Lozano i Anna Terrón), prestigioses activistes (Maria Tomak i Angelina Kariakina, periodistes (Carlos de Vega i Rafa Escudero), humanistes (Andreu Jaume i Emili Manzano) i directors de l'ECFR (Francesc de Borja Lasheras i Fredrik Wiesslau). Tots ells participaran en xerrades en un espai únic, al pati del Museu de Mallorca.

El Festival completarà les seves activitats amb els concerts de De la Puríssima, Joan Dausà, Pablo Und Destruktion, The Suicide of Western Culture, Lili's House i Meneo i una jornada professional centrada en els 50 errors del màrqueting del cinema europeu en què participaran alguns els professionals més reputats de la indústria espanyola.

Totes les activitats programades són gratuïtes.

Programació completa

DILLUNS 27 DE JUNY

cinema Ciutat

19:00 h 'Boris Pahor: retrat d'un home lliure'

amb la presència de Boris Pahor, Fabianne Isarthel i Emili Manzano

21:30 'Bittersweet days' amb la presència de Marga Melià

23:30 Lili's House en concert

DIMARTS 28 DE JUNY

Castell de Bellever

20:30 Presentació del Festival amb el director del Festival, Jaume Ripoll i els representants institucionals.

21:00 h De la Puríssima en concert

22:00 h "The childhood of a leader"

DIMECRES 29 DE JUNY

Museu de Mallorca

20:00 h Xerrada sobre l'actualitat a Espanya amb Gonzalo Boye, Sebastià Aràbia i Rafael Escudero

21:30 'Boye' estrena Mundial

Ses Voltes

20:30 Joan Dausà en concert

22:00 'Els cavallers blancs'. Millor Director Festival de Sant Sebastià

DIJOUS 30 DE JUNY

Centre de Cultura de La Misericòrdia

10:00 – 12:00 h Els 50 errors del màrqueting europeu amb Marisa Fernández Armenteros, Nadia López, Diana Karklin, Adrià Monés, Víctor Sala i Betu Martínez

Museu de Mallorca

20:00 h Xerrada sobre el Big Brother europeu amb David Bernet i Carlos de Vega

21:30 "Democracy". Estrena a l'estat espanyol

Museu de Mallorca

20:45 Pau und Destruktion en concert

22:00 'Objectiu: París'. Estrena a l'estat espanyol

DIVENDRES 1 DE JULIOL

Museu de Mallorca

19:00 h Ponència Europa, crisi d'una tradició per Andreu Jaume

20:00 h Xerrada Europa i els refugiats amb Irene Lozano, Anna Terron i Fredrik Wiesslau

21:30 "Lampedusa in winter"

Ses Voltes

21:30 Projecció curtmetratges IES Llucmajor i IES Juníper Serra

22:00 h 'Mediterrània' simultàniament a IB3TV

22:45 The suicide of western culture en concert

DISSABTE 2 DE JULIOL

Museu de Mallorca

20:00 h Human Rights in Eastern Europe (xerrada en anglès)

amb Francesc de Borja Lasheras, Maria Tomak i Angelina Kariakina

21:30 'Depth Two' amb Ognjen Glavonic

Ses Voltes

21:30 Projecció curtmetratge CESAG

22:00 h 'Bang Gang'

simultàniament a IB3TV

22:45 Meneo en concert

DIUMENGE 3 DE JULIOL

Ses Voltes

22h 'La reina del desert. Estrena a l'estat espanyol

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris