muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Arriba a Mallorca l'exposició «La fi del Regne enmig del mar?»

Imatge de la presentació a Barcelona de l'exposició La fi del Regne enmig del mar?

Arxiu dB

Aquest dimecres matí, al Centre de Cultura de La Misericòrdia s'ha presentat l'exposició La fi del Regne enmig del mar? que es podrà veure per primera vegada a Mallorca a partir d'aquest dijous 14 de gener.

Per iniciativa del Consell de Mallorca i de la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015, aquest dijous, 14 de gener, a les 19:00, a La Misericòrdia de Palma, s'inaugurarà l'exposició, produïda el passat juliol des del Born CC de Barcelona i, posteriorment, presentada a Eivissa i a Formentera a iniciativa dels respectius consells. A la mateixa sala de l'exposició s'emetrà en circuit permanent, entre el 15 de gener i el 6 de febrer, el documental La Resistència, de Pere Sànchez.

Aquesta mostra, en el cas dels centres de secundària de Mallorca, brindarà l'opció d'organitzar-hi visites guiades.

L'exposició, comissariada per Bartomeu Mestre, Balutxo, i presentada per l'OCB, la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015 i El Born CC, relata la conquesta amb l'ocupació i subjugació del Regne de Mallorques i del conjunt de la nació catalana, per part dels exèrcits de Castella i de França ara fa 300 anys.

L'exposició és senzilla (la qual cosa em fa pensar que podria anar de poble en poble per tot Mallorca) i al mateix temps eficaç i serveix per fer-se una idea exacta del que succeí durant la Guerra de successió.

La mostra acaba amb una idea ben suggerent. Si el 1715 va ser l'any de la presa, el 2015 ha de ser l'any de la represa. Conèixer la història és condició sine qua non per aquest ressorgiment.

I des del 2012, la societat mallorquina viu un creixement exponencial de l'estima i la identificació amb els elements bàsics de la catalanitat que, sens dubte, és el millor presagi per aquesta reprès.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anacleto, fa mes de 5 anys

Ostres, Celeste, quina paranoia amb en Balutxo! Vols dir et dediques a conservar retalls de premsa de fa mig any? No serà que ets un agent d'intel·ligència enemic? Bé, disculpa, això d'intel·ligència. Volia dir confident.

Valoració:3menosmas
Per Resposta, fa mes de 5 anys

Maties, está anunciada del 14 de gener al 6 de febrer a la misericordia.

Valoració:2menosmas
Per Pregunta, fa mes de 5 anys

Quins dies hi serà l'exposició? I a on? No me queda clar si serà permanent o no!

Gràcies

Maties

Valoració:2menosmas
Per Quinsdois, fa mes de 5 anys

Si va ser Director de Recursos Humans de Sa Nostra i de la seva Obra Social i Cultural, a més de ser l´autor de tants de llibres i articles, no és possible que sigui una persona sense estudis.

Valoració:3menosmas
Per Jaume, fa mes de 5 anys

Pensaba que ibais a conmemorar la muerte de Jaume III en la batalla de Llucmajor, pero luego veo que esto es el Balears... Feliz lobotomía.

Valoració:-10menosmas
Per Ni PUNYETERO CAS, fa mes de 5 anys

Na Celeste és el tronat habitual de per aquI

Valoració:5menosmas
Per Celeste, fa mes de 5 anys

Maria, sense anar més lluny, en l'"Última Hora" del 29 d'agost de 2015 s'afirma que el "professor" Bartomeu Mestre va comissariar l'exposició. Professor de què, si no deu tenir ni el batxillerat?

Valoració:-15menosmas
Per Maria, fa mes de 5 anys

Celeste, no he llegit enlloc això de professor, no serà que inventes coses? Dues posicions deixen les coses clares: ell és Mestre (ho ho vols negar?), tu per Babilònia o Son Macià anuncies que no aniràs a l'exposició. És ben ver que no hi ha major ignorant que el qui no vol saber.

Valoració:22menosmas
Per Celeste, fa mes de 5 anys

El "professor" Bartomeu Mestre en deien, no se sap per què? Amb aquest bagatge, quin rigor pot tenir l'exposició? A mi no m'hi veuran.

Valoració:-20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris