algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

S’estrena Acorats, l'homenatge al «fenomen» Acorar

Toni Gomila, juntament amb el director de l'obra, Rafel Duran (centre) i el director del documental, Joan Martí Mir.

dBalears

El teatre era gairebé ple, hi havia gent que mai no havia vist l'obra i n'hi havia que ja era la cinquena vegada. Acorar i Acorats, aquest divendres, a part de la representació de l'obra protagonitzada per Toni Gomila i dirigida per Rafel Duran, era el dia de l'estrena del documental sobre «el fenomen» Acorar.

Fa quatre anys, tot va començar allà, l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, va ser l'indret on es va estrenar l'obra per primera vegada i centenars de funcions més tard, és l'indret on  s'ha presentat el documental.

Dirigit per Joan Martí Mir, Acorats, crònica d’un fenomen fa un repàs a través de desenes d'entrevistes de l'obra teatral en tots els sentits: el seu origen, la seva intenció, la reacció del públic, entre moltes altres qüestions. Actors, actrius, filòlegs, directors de teatre, familiars, són algunes de les persones que apareixen al documental. Toni Gomila, també explica com va sorgir tot, mostra el costat més personal i familiar en què s'ha basat per escriure Acorar.

Acorats és l'evidència del gran èxit de l'obra teatral, demostra que és molt més que una descripció teatralitzada d'unes matances, és una metàfora d'una realitat present. També demostra que no cal ser de Mallorca per entendre l'obra, és una obra universal que tracta de temes universals enfocats des d'una visió mallorquina. Exemple d'això és que l'obra ha estat interpretada en molts indrets de la península i fins i tot s'està preparant l'adaptació a l'italià. 

Una de les reflexions que Gomila interpreta al llarg de l'obra i que també tracten al documental és el paper de la paraula com a «ànima del poble». «Ses paraules diuen qui som, com vivim, què valoram i què menyspream. Expliquen es nostro món i sa nostra esquizofrènia; mos expliquen, a noltros. I si canviam de paraules canviam de món», és un fragment del monòleg Acorar.

La realització del documental ha estat gràcies a un gairebé un centenar de persones que vàrem col·laborar a través d'un micromecenatge que es va engegar per fer possible el projecte.Fitxa artística:

Acorats, crònica d’un fenomen

Guió, direcció i muntatge: JOAN MARTÍ MIR
Càmeres: JOAN VIDAL, RIKI PEITX, ALBERT CAPÓ, MARC CAPÓ I ALEJANDRO MORALES
Grafisme i postproducció d’imatge: GEORGE PEAKE
Postproducció d’àudio: LUCÍA MILLÁN
Una producció de TROMPICAR FILMS finançada a través de VERKAMI amb la col·laboració de PRODUCCIONS DE FERRO

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris