muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Aquest divendres: Dia de les Llibreries

11665

Aquest divendres se celebra el Dia de les Llibreries.

dB

Un total de tretze llibreries de Mallorca celebraran aquest divendres, amb motiu del Dia de les Llibreries, una jornada festiva i reivindicativa en la qual oferiran una trentena d'activitats relacionades amb la lectura i la literatura.

Amb el lema «I si la realitat no supera la ficció? Entra a les llibreries i comprova-ho!», Aquesta iniciativa cerca fomentar la llibreria com un espai dinamitzador de la cultura i el llibreter com a prescriptor de llibres.

Es tracta dels dos objectius bàsics que persegueixen les activitats programades pel Gremi de Llibreters de Mallorca en el marc d'una festa que fa cinc anys se celebra al conjunt de l'Estat i per la qual aposten els llibreters de Mallorca per intentar atreure el interès de la gent cap als seus establiments.

Entre les activitats, hi haurà un passeig literari promogut pel projecte 'Walking on Words', de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet, del Consell de Mallorca.

«Hem de reivindicar la llibreria com un eix fonamental del mercat del llibre», assevera el president del Gremi, Antoni Sureda, que ha agraït la col·laboració i l'interès de les administracions representades pel Consell i l'Ajuntament de Palma.

Per la seva banda, per al vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, «es tracta de posar les llibreries al mapa cultural, que els ciutadans entrin i que no es perdi aquest tracte de proximitat». «El sector del llibre ha patit durament la crisi i es necessiten iniciatives d'aquest tipus per dinamitzar», ha abundat.

Una de les propostes destacades de la jornada passa per convidar alguns escriptors, il·lustradors i altres professionals d'àmbits diversos a fer de llibreters per un dia i, per tant, a recomanar les seves lectures preferides a tot el que ho desitgi.

Hi haurà presentacions de llibres, contacontes, xerrades i tallers, així com descomptes en les compres de llibres que es realitzin.

I també es podrà fer una passejada literària pels carrers de Palma de la mà d'escriptors com Josep Pla, Jorge Luis Borges, Albert Camus o Joan Alcover, entre d'altres, gràcies a 'Walking on Words'.

La visita, programada a les 17.30 hores, tindrà una durada de dues hores, és una activitat gratuïta i les inscripcions es podran realitzar a través del correu: llibretersmallorca@gmail.com fins aquest dijous.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris