algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
28°

La Setmana de Cultura Popular s’obre a les noves visions de la tradició

La Setmana de Cultura Popular i Tradicional se celebrarà al Teatre del Mar de l’11 al 15 de novembre. En aquesta ocasió, l’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística ha apostat per donar veu tant a la cultura popular com a la reinterpretació que s’està fent avui en dia des de diferents àmbit. Totes les activitats són gratuïtes.

Per primera vegada, la setmana comptarà amb un concert amb grups de Formentera que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consell de Formentera. Així, les formacions que actuaran el dissabte 14 de novembre seran Aires Formenterencs, Imaràn-Tia, Caramelles de Formentera i Flautària.

La part més tradicional de la setmana seran les actuacions de Ara és l’hora, que presentaran el seu disc 'Revetla de Sant Antoni' el 12 de novembre, i la mostra de ball que oferirà l’agrupació Aires Mallorquins de Jaume Company, que enguany celebra el seu 75 aniversari. El 13 de novembre Xisco Amengual impartirà la conferència 'Jocs populars tradicionals de les Illes Balears'.

La part de reinterpretació de la tradició recaurà en el documental 'Ferments, el mapa sensitiu d’una illa', que ha dirigit Miquel Brunet i que ha comptat amb el musicòleg Francesc Vicens. Es tracta d’una reflexió sobre la identitat musical de l’illa que, un cop acabada la projecció, es transformarà en un debat entre els assistents. L’activitat, que obrirà el programa d’activitats, es durà a terme el 11 de novembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris