nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Els Premis Octubre se celebraran enguany al Mercat Central de València

11304

El guardó serà entregat en una gala celebrada en el Mercat Central de València.

Arxiu

Enguany els Premis Octubre compliran la seva 44ena edició i ho faran en el marc d’un espai modernista i focus econòmic de la ciutat de València. El fet que la gala d’entrega dels premis es realitzi enguany en el Mercat Central de València significa «integrar en els Premis Octubre un nucli econòmic importantíssim de la nostra ciutat» com diu l’editora Laia Climent.

Els Premis, en aquest sentit, tenen la intenció de treballar «colze a colze» amb l’economia del Mercat, L’editorial Tres i Quatre vol destacar el gran suport que ha rebut per part dels botiguers del Mercat. La nit dels Octubre ha acollit tradicionalment a persones cabdals de la cultura.

Segons els organitzadors, enguany s’han rebut 151 obres, 73 de poesia, 59 de narrativa i 19 d’assaig. El jurat està treballant per a la reunió de deliberació del divendres 30 d’octubre, quan s’informaran als guanyadors, al voltant de les 21h.

El proper 31 d’octubre es donaran els premis en el sopar habitual. Durant aquella nit es concedirà també el Premi Cívic a l’associació Per l’Horta pel seu treball compromès i constant.

D’altra banda, els Premis Octubre estaran dedicats a les figures de Ramon Llull i Ramon Muntaner, dos personatges clau de la nostra cultura. Els espectacles de Pep Bou, Toni Albà i Miquel Gil amenitzaran la nit, amb l’escriptor Màrius Serra que ens oferirà un concurs del seu tradicional «Enigmàrius» en directe.

Els Premis
El 1973 Edicions Tres i Quatre prenia el relleu del Premi 9 d'Octubre, organitzat per la Societat Coral El Micalet, que va gaudir d'una única convocatòria. En adoptar el guardó, la denominació canvia lleugerament: els Premis Octubre passaven a evocar la Revolució d'Octubre i simbòlicament encarnaven un esperit revolucionari i capdavanter de la cultura catalana al País Valencià.

El Premi Andròmina, està dotat amb 10.000 €. Molts d’aquests guanyadors han marcat l’estètica literària valenciana d’aquests darrers 44 anys, com ara Carmelina Sánchez-Cutillas, Joan Francesc Mira, Josep Lozano, Isa Tròlec o més recentment Raquel Ricart, Juli Alandes, Joan Olivares o Rafa Gomar.

El Premi Joan Fuster d’assaig, dotat amb 6.000€, ha estat concedit a persones tan emblemàtiques com Josep Vicent Marqués, Ernest Lluch, Josep Iborra o Joan Francesc Mira.
Finalment el Premi Vicent Andrés Estellés de poesia està dotat de 3.000 € i l’han obtingut, entre d’altres, Joan Navarro, Salvador Jàfer o Teresa Pascual.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris