nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

L'OCB convoca els Premis 31 de Desembre 2015

Alguns dels guardonats amb els Premis 31 de Desembre l'any 2014 a l'acte d'entrega que l'OCB va celebrar a Alcúdia.

Arxiu dB

L'Obra Cultural Balear ha fet pública la convocatòria dels Premis 31 de Desembre. La finalitat d'aquests premis és la de reconèixer, estimular i fer sorgir tot tipus d'actuacions, de comportaments i d'activitats encaminades a afavorir l'ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida social i pública, a promoure la cultura i a desvetllar i estendre la consciència nacional pròpia de les Illes Balears.


Les bases dels Premis 31 de Desembre 2015

1. Poden optar a aquests premis totes aquelles persones, grups de persones, entitats o organismes privats que siguin presentats com a candidats per la Junta Directiva de l'Obra Cultural Balear, per qualsevol de les seves delegacions insulars o locals -o per un nombre no inferior a tres dels seus socis-, i pels membres del Jurat.

2. Cada candidatura ha d'anar acompanyada d'un informe que justifiqui i raoni la proposta. Aquest informe s'ha de presentar en paper imprès o en qualsevol suport informàtic a la seu social de l'OCB, carrer de Jaume Ferran, núm. 60, baixos, 07004 Palma. També es podrà remetre per correu electrònic a l'adreça secretaria@ocb.cat. En el primer full s'ha de consignar el nom del premi al qual opta; el nom i cognoms de la persona o denominació de l'entitat proposada, i en el cas del premi "Miquel dels Sants Oliver", a més, el títol de l'obra; l'adreça completa i el telèfon de contacte de la candidatura, i també aquestes mateixes dades de qui fa la proposta.

3. Qualsevol persona, particularment, també podrà suggerir candidats -per escrit o per correu electrònic- a la Junta Directiva, la qual estudiarà el suggeriment i decidirà en darrer terme si ha de ser pres en consideració pel Jurat. En el cas que s'accepti, la Junta Directiva podrà elaborar-ne o encarregar-ne un informe, sempre dins el termini de presentació.

4. El termini de la presentació de candidatures acabarà dia 20 de novembre de 2015.

5. El Jurat dels PREMIS 31 DE DESEMBRE 2015 estarà format per persones de reconegut prestigi dins l'àmbit cívic i cultural de les Illes Balears, i es donarà a conèixer oportunament.

6. El veredicte del Jurat es farà públic durant el mes de desembre i els guardons es lliuraran durant la Nit de la Cultura.

7. El Jurat es reserva el dret de resoldre, segons el seu bon criteri, qualsevol contingència no prevista en aquestes bases.


Els premis

Francesc de Borja Moll

Destinat a premiar una entitat que s'hagi destacat a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

Josep M. Llompart

Destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

Emili Darder

Destinat a premiar una iniciativa o experiència en el camp de l'educació, l'ensenyament o el lleure, d'una manera especial les que tendeixen a la normalització del català com a llengua vehicular de l'aprenentatge, la renovació pedagògica o l'educació ambiental.

Bartomeu Oliver

Destinat a premiar una activitat cívica (de dinamització cultural, de recuperació lingüística, de revalorització de la cultura popular, etc.) desenvolupada dins un determinat àmbit territorial o social. També es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l'àmbit en qüestió.

Miquel dels Sants Oliver

Destinat a premiar un treball editat durant l'any de la convocatòria, que prengui el passat o el present de les Illes Balears com a camp d'investigació o objecte d'estudi.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel

Destinat a premiar una persona o col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l'animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació.

Gabriel Alomar

La Junta Directiva de l'OCB és, des del 1993, el jurat d'aquest premi. Destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat.

Aina Moll i Marquès

Destinat a una persona o entitat que s'hagi distingit per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Morey Servera, fa mes de 4 anys

Aquí van els meus vots:
Premi F de B Moll: Comissió Cívica
Premi Rosselló Porcel: Pere Sánchez

Valoració:1menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

Ara he recordat que la retransmisió la va fer TV3 de Catalunya, ja que des-de la PP3 no la vulgueren retransmetre. No tenien espai, ja que estaven molt ocupats donant El Casta, Sol Solet, Uep! ¿Como estamos? i salant bén salades totes les notícies.

Valoració:12menosmas
Per I doncs, fa mes de 5 anys

L´any passar vaig veure la gala per televisió i la veritat, és que va ser molt guapa. Supòs que enguany ho serà tant o més..

Valoració:6menosmas
Per Tremendo, fa mes de 5 anys

En Jaume Quelitas candidat al premi "Jaime Martorell" al mal rollo i al radicalisme.

Valoració:-14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris