nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Quines són les notícies que no han explicat els mitjans?

El Grup Barnils presenta la 5a edició de l'Anuari dels silencis mediàtics a Palma

El Grup de Periodistes Ramon Barnils presenta aquest divendres, 25 de setembre, a partir de les set del capvespre a la sala d'actes de Can Alcover de Palma, la cinquena edició de l'Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics. L'acte de presentació es farà a partir de la xerrada 'Què és allò que els mitjans de comunicació no expliquen?' que congregarà a Francesca Marí, periodista del diari Última Hora, Maria Fuster, autora d'un dels reportatges d'investigació de l'Anuari d'enguany i Elisenda Rovira, coordinadora del projecte.

L'Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics és un projecte inspirat amb la iniciativa nord-amerciana Project Censored que neix l'any 2010 amb la intenció de treure a la llum els temes que els mitjans de comunicació han passat per alt durant el darrer any. Al llarg dels cinc anys de vida del projecte, s'han publicat gairebé 70 reportatges d'investigació de temàtiques socials, econòmiques i polítiques de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Alguns dels temes publicats en les darreres edicions han tingut després un ressò mediàtic important, com és el cas Palma Arena, la vulneració de drets al CIE, la SICAV de la família Borbó o les xifres del frau fiscal.

Entre els 12 reportatges de l'Anuari Mèdia.cat d'enguany hi ha 'Mateu Isern, d'advocat de la banca a alcalde del PP', en què s'explica detalladament la trajectòria d'Isern, des que fou assessor del Banc de Crèdit Balear en matèria d'embargaments fins a la seva arribada a la batllia de Palma. L'Anuari també inclou el reportatge 'Gas natural i el metà de la Cosa Nostra', les investigacions judicials sobre les connexions de la filial catalana amb la màfia i 'La invasió de les ciutats flotants' sobre les qüestionades bondats del turisme de creuers, entre altres reportatges. L'Anuari, imprès per primera vegada a tot color, també inclou 12 infografies i 12 almanacs amb dades inèdites sobre qüestions poc tractades pels mitjans.

L'Anuari dels silencis mediàtics es finança anualment a través d'una campanya de micromecenatge i compta amb el suport de la Fundació Catalunya, el Col·legi de Periodistes ide sis facultats de periodisme de les universitats següents: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat de València, Universitat de Vic i Universitat de Lleida.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris