cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

Transavia menysprea la llengua catalana

16-06-2015

La companyia de vols de baix cost neerlandesa, Transavia, que opera des de l'aeroport de Mallorca i també des d'Eivissa, va respondre una piulada de la Plataforma per la Llengua des de la qual era interpel·lada per la no utilització de la llengua catalana en les seves comunicacions, amb menyspreu a la nostra llengua.

En una piulada feta el 13 de juny, la Plataforma per la Llengua interpel·lava diverses línies aèries que no fan servir el català, tot i que operen als Països Catalans, i els adjuntava l’informe 2015 sobre l’ús de la llengua catalana:

«Companyies com @airberlin, @transavia, @thomsonairways2 i @Fly_Norwegian ignoren el #català: http://ow.ly/O4bOS #InformeCAT15»

Transavia respongué el mateix dia amb una altra piulada en la qual rebutjava la nostra llengua, amb l'argument que no té un Estat al darrere:

«@llenguacat En Transavia, hablamos los idiomas oficiales de los países a los que volamos, no de las diferentes comunidades autónomas».

Sorpresos per la resposta, des de la Plataforma per la Llengua es va emetre una darrera piulada que deixava en evidència l’aerolínia:

«@transavia menysprea el #català perquè no és llengua oficial d'un estat. #discriminació #lingüística #aerolínies».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per de cajón, fa mes de 4 anys

Que lo use el que quiera y santas pascuas. Mira si es fácil y democrático. Yo funciono por el contenido del escrito, no por el idioma empleado.

Por cierto, el que quiera que le hablen en catalán mientras vuela debería fundar una compañía aérea. Una más. Una de las de Mallorca, se la llevaron los catalanes. Y creo que fué un soberbio fracaso.

Valoració:0menosmas
Per gra_al_cul, fa mes de 4 anys

Transavia no ens menysprea; ens marca el camí. Si volem ser tractats com a ciutadans normals ho hem d'aconseguir nosaltres. El nostre enemic no és Transavia, és Espanya, que no reconeix el català com a llengua oficial de l'Estat. Transavia ens diu: deixau de ser espanyols i vos tractarem com a ciutadans i no com a aborígens colonitzats.

Valoració:28menosmas
Per Bernat, fa mes de 4 anys

Lufthansa va ser la primera companyia a usar el català (precisament en un vol entre Frankfurt i Palma), i ara n'hi ha un munt que el fan servir normalment. American Airlines, per exemple. I tantes altres.

Valoració:21menosmas
Per I doncs, fa mes de 4 anys

Si podem estriar, comprarem billets d' una altra aero-línia que no fassi aquestes grolleries. I les bones companyíes aéries, parlen en Català quan volen ( joc de paraules)

Valoració:22menosmas
Per jan, fa mes de 4 anys

jajajaj:
provincianos ens dius?
som un poble colonitzat,però s,està acabant el sotmetiment,TIC-TAC,TIC-TAC,mariano.

Valoració:23menosmas
Per En Figuera, fa mes de 4 anys

Que no tenim cap estat al darrera?? És una excusa tan estúpida com qualsevol altra (m'agradaria saber què fan aquestes companyies a altres estats multilíngües de sa UE). En qualsevol cas, és una altra raó MÉS per afegir a ses 3.000 milions que ja tenim per assolir un estat propi com MÉS aviat millor si realment volem -i ens creiem- el respecte per sa nostra realitat històrica, cultural i lingüística que ens mereixem com a Poble.

Valoració:25menosmas
Per Ignorants, fa mes de 4 anys

En el Regne d'Espanya hi ha més llengües oficials; no només el castellà.

Valoració:26menosmas
Per Jajajajaj, fa mes de 4 anys

Zasca, provincianos!!!

Valoració:-7menosmas
Per Perepilotes, fa mes de 4 anys

@cop si, pero volar, volar... no crec que hi facin aterrar molts d'avions a andorra...
Amb tot, és una decisió tant discriminatoria com absurda des de tots els punts de vista (sobretot econòmics, que és el que més pica a tota empresa)!
Una estupida manera de fer anti marqueting... amb el fàcil que seria donar una resposta sense conflicte.

Valoració:21menosmas
Per Idò ja ho sabeu, fa mes de 4 anys

Viatjau amb altres

Valoració:40menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris