muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Museu Diocesà es renova amb una mostra sobre el bisbe Campins i Antoni Gaudí

La nova exposició de Gaudí i Campins.

T.Ayuga

La Seu renova el Museu Diocesà de Mallorca amb el projecte 'Espai Campins-Gaudí', una exposició en la qual es combinen peces originals amb recursos didàctics, elements gràfics, suports multimèdia i audiovisuals, que permetran al visitant realitzar un recorregut per la Catedral amb què es van topar el bisbe Campins i l'arquitecte Antoni Gaudí els primers anys del segle XX.

El bisbe Campins fou clau en l'impuls d'aquest espai com a museu, i l'universal arquitecte català treballà un temps al temple palmesà. Per repassar aquest passat comú, l'organització ha preparat una important actuació museològica i museogràfica en les tres últimes sales de la planta baixa i al conjunt de la primera planta.

A més, el cicle 2014-2015 ha estat declarat pel Capítol de la Catedral de Mallorca com a 'Any Campins-Gaudí', en commemoració de l'I Centenari de la intervenció litúrgica realitzada a la Seu durant els anys 1904 i 1915.

En aquest sentit, han explicat que s'ha preparat una programació que inclou actes litúrgics i activitats culturals diverses, com la realització de congressos, publicació d'estudis, concerts, visites didàctiques i exposicions.

Així, el Capítol de Mallorca vol donar una «nova embranzida» al Museu, amb un pla per desenvolupar en diverses fases, la primera de les quals és dedicar un espai expositiu significatiu a dins del Museu a l'obra de restauració litúrgica de la Catedral, feta baix la direcció d'Antoni Gaudí.

Tot plegat es podrà visitar en una jornada de portes obertes, aquest dimarts horabaixa, entre les 16 i les 20 hores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris