algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Joves Intèrprets dels Països Catalans reivindiquen al Palau els deu anys de vida

Imatge del concert de dilluns al Palau de la Música Catalana.

Carles Domènec

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i el Cor Jove, sorgits de l'associació mallorquina Fòrum Musicae, van celebrar el dilluns deu anys de vida amb un concert commemoratiu al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

El repartiment, que va començar amb La Balanguera, va incloure, entre altres, obres dels compositors mallorquins Pere Miquel Marquès (Palma, 1843-1918) i Jaume Mas Porcel (Palma, 1909 - Alacant, 1993).

«Celebram aquesta gran festa on començàrem, a Barcelona, i repetim Fantasia sobre motius de Josep Serrano, de Ricardo Lamote de Grignon, com en el primer concert», va comentar Magdalena González, presidenta de Fòrum Musicae, qui va assegurar que «la travessia ha estat molt difícil però hi ha hagut més afectes i complicitats que inconvenients».

L'orquestra i el cor està compost per joves de tots els territoris de parla catalana; deu d'ells són de Balears. «Els músics han de ser uns dignes hereus d'uns compositors que parlen del que vam ser i el que som», va declarar González, que en els últims anys s'ha dedicat a recuperar composicions i difondre-les en els concerts, com La cova del Drac, de Marquès. Per la seva banda, Miquel Estelrich va interpretar al piano Nocturn, de Mas Porcel.

El recital, presidit per Francesc Homs, conseller català de Presidència, va tenir en la segona part un final reivindicatiu amb la versió per a cor i orquestra de Catalunya 1714, que Salvador Brotons, director de l'orquestra, va estrenar com a autor fa uns mesos i que, de forma molt descriptiva i plena de referències a peces populars, recorda el setge borbònic de fa tres segles, la derrota catalana i el seu ressorgiment.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mallorqui, fa mes de 6 anys

Com bon mallorqui que som, me torc es cul amb aixo dels pastissos catalans

Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 6 anys

Enhorabona a DB digital: quan tants de membres del CNI es dediquen a emmerdar es comentaris és que DB digital ho fa molt bé.

Valoració:6menosmas
Per //// Mallorquins //*//, fa mes de 6 anys

L'estiu de 2014 milers de persones en més de 100 ciutats arreu del món van formar una V, pel Vot, la Voluntat i la Via democràtica cap a la independència de Catalunya com nou Estat d’Europa.

http://www.youtube.com/watch?v=eRdojWem2g0

Som un sol poble i més prest que tard partirem amb ells.

Valoració:4menosmas
Per mallorquin, fa mes de 6 anys

Que verguenza la de los músicos, donde llega el adoctrinamiento...

Valoració:-2menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 6 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (10-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:6menosmas
Per pep, fa mes de 6 anys

He visto caras conocidas entre la orquesta y, la verdad, no es que sean músicos que despunten mucho...

Valoració:0menosmas
Per músico, fa mes de 6 anys

Pero estos se están tocando la gaita con la banderita o tocan realmente como profesionales...
Qué manera de hacer politica musical catalinoide...

Valoració:-2menosmas
Per Rafel, fa mes de 6 anys

Paquito el Chocolatero, s'interpreta a València quan arriben Camps o la Barberà i també per acompanyar Fabra a la presó. Tambè es pot interpretar aquí , ja que amb el PP formavem part del famós "eix de la prosperitat".
I com no, per acompanyar els teus comentaris estúpids Alixendri.

Valoració:10menosmas
Per Salvador, fa mes de 6 anys

Entre Brotons, Homs y la orquesta de los Países Inexistentes de la Srta.Pepis, el ruido ha de hacer las delicias del respetable.

Valoració:-2menosmas
Per Alixendri, fa mes de 6 anys

Si es recital fou presidit per Homs, heurian de haver tocat Paquito el chocolatero

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris