algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

L'Orquestra dels Països Catalans celebra el desè aniversari amb un gran concert al Palau de la Música

Imatge dels deus anys.

OJIPC

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC) celebrarà el pròxim 8 de setembre un gran concert per commemorar el seu desè aniversari. “1714 - 1914 - 2014. Música i País” és el nom de l'actuació que comptarà també amb les veus del Cor Jove dels Països Catalans damunt l'escenari del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

En aquesta actuació, que s'emmarca dins dels actes de la Diada de Catalunya i que comptarà amb 105 persones a sobre l'escenari, s'interpretaran obres de Pere Miquel Marqués, Ricard Lamote de Grignon, Jaume Mas Porcel, Enric Morena o Salvador Brotons, entre d'altres, que representen els diferents territoris de parla catalana.

Amb motiu del 150 aniversari de l'estada de Chopin a Mallorca, s'incorporarà l'obra 'Nocturn', una interpretació de Jaume Mas Porcel que comptarà amb la col·laboració del pianista Miquel Estelrich.

Sota la batuta de Salvador Brotons, també es podrà escoltar l'obra 'La cova del Drac' del mallorquí Pere Miquel Marquès.

Dos concerts més a Prada i a Lleida
Com cada estiu l'Orquestra fa una estada musical que repetirà enguany ubicació, Planoles (Girona), on ja s'instal·là l'any passat durant deu dies. Els joves intèrprets podran assajar junts el repertori que hauran d'oferir als dos concerts previs al de Barcelona. Divendres 22 d'agost, a les vuit de la tarda a l'Església de Sant Pere de Prada de Conflent, en el marc de la XLV Universitat Catalana d'Estiu, i un dia després, també a les vuit de la tarda, a la Seu Vella de Lleida, en l'àmbit de concerts de la Concòrdia.

L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC)
L'OJIPC actuà per primera vegada el 2004 al concert de cloenda del Festival Mundial de la Joventut, en el marc del Fòrum de les Cultures. Al llarg d'aquests deu anys, com explica la seva fundadora i presidenta de Forum Musicae, Magadalena González, “hem tingut molts entrebancs, però també molt d'afecte”.

Durant tot aquest temps, han passat més de 700 músics d'arreu dels Països Catalans, s'han editat set partitures i editat cinc CD.

Cinc anys després de la iniciativa de l'Oquestra es posà en marxa el Cor Jove dels Països Catalans, que actualment dirigeix Esteve Narbona.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Voro, fa mes de 6 anys

Per a "Biodramina":
a tots els CBHLCDC ( Ciudadanos Baleares Hasta Los Cojones De Catalanistas)... AFMBR (A tots els Forasters Maleducats, Barco de Rejilla)...

Valoració:0menosmas
Per Pujol ens roba, fa mes de 6 anys

y?

Valoració:-1menosmas
Per Jo no el me perdré, fa mes de 6 anys

Serà una passada de concert i només estam a mitja hora voladora.

Valoració:9menosmas
Per Biodramina, fa mes de 6 anys

Todos los CBHLCDC ( Ciudadanos Baleares Hasta Los Cojones De Catalanistas) , celebramos vehementemente el acto ( CVEA ).
Los componentes de la OSDLHDLTM ( Orquesta Sinfónica De Los Habitantes De La Tierra Media ), esperamos nuestro turno con impaciencia adolescente.

Valoració:-2menosmas
Per Francesc Ribas, fa mes de 6 anys

Quina sort que teniu!! . - Manifestá ART, CULTURA, i Estimacio A LA TERRA !!! Em SA meba admiració i desixanvos nolt de Exit , Una Forta Abbracada.
Francesc de Marratxí.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris