cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

L'artista urbà 'SOMA' pinta un gran mural al Casal Solleric de Palma

SOMA ha començat a pintar, aquest dissabte en el Casal Solleric, el mural titulat 'La meva ment és un palau/My mind is a battleground'.

G. Esteban

Marc Peris, artista urbà més conegut amb el nom de SOMA, ha realitzat aquest dissabte una creació en directe o 'painting show' al cassal Solleric de Palma. L'artista ha començat a pintar un gran mural, amb el títol La meva ment és un palau/My mind is a battleground, on vol expressar el conflicte hermètic i interior de la ment humana.

L'actuació creativa, que continuarà durant l'horari d'obertura del Solleric, es perllongarà fins dimarts. Les tasques prèvies s'han realitzat en el Centre d'Art i Creació de Ses Voltes. L'obra, que estarà exposada fins al 3 d'agost, està realitzada amb pintura acrílica, sprays i diversos objectes que s'adhereixen al mural. Maria José Massot, Coordinadora General de Cultura, i Pilar Ribal, directora gerent de la Fundació Palma Espai d’Art, han assistit a la primera jornada de creació en directe.

Peris ha assegurat a dBalears que el mural “vol reproduir l'espai tancat d'un palau”. “Intenta reproduir l'espai tancant, hermètic, de la ment humana i els seu conflicte interior”. L'artitsta ha assegurat que el 'painting show' és una “bona iniciativa”, malgrat no tenir res d'“excepcional”. “L'art urbà adopta nous formats i està obert a les Galeries”, ha afirmat.

SOMA, a més, ha defensat la feina dels artistes urbans reclamant “més possibilitats per a poder pintar al carrer”. “S'haurien de poder pintar més murals, sense por a les multes, sobretot en el cas de peces amb contingut artístic”, ha afirmat.

Trajectòria artística
SOMA ha realitzat nombrosos grafits i murals en diverses ciutats com Palma, València i la ciutat turca d'Istanbul. També ha realitzat tallers de grafits i murals per la integració amb joves de les barriades de Son Gotleu i Coll d’en Rabassa.

La trajectòria artística de Peris inclou el muntatge i la realització de nombroses escenografies i projeccions de vídeo art. Així mateix, ha participat en nombroses exposicions i projectes d'art urbà com Nobody loves me en la Nit del Art, E”, a Alaró, 40 putes, a la sala Pelaires i un mural per al festival Mind Games de Magaluf.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris