algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Un llibre recull els secrets de les matances tradicionals de Mallorca

2642

Mateu Gual Frau i Jaume Andreu Galmés, mestres amb arrels pageses, han elaborat un manual que recull els secrets ancestrals de les matances mallorquines.

El Gall Editor

Mateu Gual Frau i Jaume Andreu Galmés, mestres amb arrels pageses, han elaborat un manual que recull els secrets ancestrals de les matances mallorquines. El llibre, titulat “Les Matances tradicionals a Mallorca” i editat pel Gall Editor, inclou una descripció de com es realitzen tots els procediments de les matances, a més dels costums del berenar i la bauxa. El llibre també inclou un glossari i bibliografia.

Entre els aspectes que es tracten van des de com fer net i sacrificar el porc, fins com elaborar els productes. Així, es pot analitzar i aprendre com elaborar embotits (sobrassades, llangonisses, botifarrons, camaiots) o quin són els saïms més convenients.

L'actor manacorí Antoni Gomila destaca, en el pròleg del llibre, que aquest manual és “una eina ben útil” per mantenir aquesta tradició tan arrelada i adaptar-la a la modernitat. Segons Gomila, és “un manual per a qui ha de fer, per a aquell que es decideixi a deixar d’especular, de converses de bar i cançonetes buides i s’arremangui, es tregui la vessa del damunt i es disposi a deixar de mirar i participar del fet i de la festa: que activament s’aferri a la feina, única forma possible de passar-s’ho bé a matances”.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris