muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Els versos d'Espriu ressonen al Teatre de Manacor

Toni Xuclà (Youtube)

Un duet de luxe aterra aquest dissabte a Manacor, per omplir el Teatre de la localitat de sensibilitat i dolçor, vestint els versos de Salvador Espriu en el marc de la Tardor poètica que el Departament de Cultura del consistori dedica als tres poetes centenaris, Salvador Espriu, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Marià Villangómez.

El barceloní Toni Xuclà i l'egarenca Gemma Humet acosten al públic la seva forma d'entendre els versos de l'escriptor natural de Santa Coloma de Farners, plasmada al projecte 'Amb música ho escoltaries potser millor', una interiorització dels mots més famosos d'Espriu, obtenint un resultat final fluït, musicalment atractiu, que arriba al fons de l’ànima de l’espectador.

La combinació resultà recentment premiada, enduent-se el Premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada en català, en el marc del VI Certamen Terra i Cultura, un reconeixement acompanyat d'una dotació econòmica de 5.000 euros, a més d’una obra original de l’escultor Josep Bofill.

Xuclà és un veterà guitarrista, conegut per ser una de les tres cames de Menaix a Truà, al costat de Cris Juanico i Juanjo Muñoz. Destacat compositor i arranjador musical de bandes sonores, ha treballat com a productor musical, i ocasionalment director d’orquestra en la seva dilatada i prestigiosa carrera.

Gemma Humet, al seu torn, és una jove cantant i pianista nascuda a Terrassa, que ha trastocat el panorama de la cançó catalana com si fora una glopada d'aire fresc. Formada a l’Escola Superior de Música de Catalunya, és l’ànima del grup de jazz 'Gemma Humet Quartet', a banda d’actuar sovint amb altres guitarristes com Pau Figueres o el conegut Toti Soler.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris