nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
12°

L'Institut d'Estudis Eivissencs reedita el documental de Villangómez

2582

L'Institut d'Estudis Eivissencs ha reeditat el documental Marià Villangómez: home, terra i poesia (Obra Social Sa Nostra, 1994).

Dirigit i realitzat per Jaume Vidal, amb guió d'Isidor Marí, és un repàs de la trajectòria humana i literària de Villangómez, explicada per ell mateix, acompanyada de poemes llegits per ell i situats amb imatges en els llocs en què van ser escrits, i amb moltes opinions de gent que el va conèixer a ell i a la seva obra.

Comença amb el poeta recitant Terra natal; al llarg del document es veu Marià Villangómez recitant algunes de les seves obres. Després explica la seva vida, des d’al·lot, la seva afició per la pintura, l'interès per Machado, les primeres poesies que va escriure i publicar, els seus inicis com a mestre, passada la guerra i els primers llibres.

Al documental intervenen: Jordi Sarsanedas, Vicent Tur Ripoll (un deixeble seu de Sant Miquel), Antoni Nadal (comentant la producció teatral de Villangómez), Joan Triadú (parla de com es va donar a conèixer a Barcelona), Felip Cirer i Francesc Parcerisas. El recentment homenatjat Joan Marí Cardona també parla de Villangómez. Josep Marí, Antoni Marí, Jean Serra, i el poeta Joan Vergés també hi apareixen.

El documental es projectarà el pròxim 9 de gener de 2014 a Can Ventosa, a les 20 h.

Aquesta iniciativa s'inclou dins els actes commemoratius del centenari del naixement de l'autor, Any Villangómez.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris