nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

Amb el vent de proa i a contracorrent

Tomeu Martí presenta a Can Alcover el llibre 'Estava escrit', un recull dels seus articles a dBalears entre el 2004 i el 2011

20766

Miquel Serra i Tomeu Martí, en un moment de la presentació d’ahir.

Tomeu Martí presentà ahir a Can Alcover el llibre Estava escrit (Nova Editorial), un recull dels articles que ha publicat a dBalears entre el 2004 i el 2011. La presentació fou a càrrec de Miquel Serra, director de dBalears, qui destacà la capacitat de "lluita" i "l'entrega" de Martí. "Quan llegeixes els seus articles, t'adones que anam contracorrent. Malgrat que defensar les coses de casa nostra hauria de ser natural, el vent sempre ens bufa en contra", remarcà Serra.

Per part seva, l'autor explicà el sentit del títol del llibre. "Moltes de les coses que van passant ja estaven escrites a dBalears", comentà. Com a exemples, Martí esmentà "la corrupció de Jaume Matas, l'espoliació fiscal, les comissions il·legals, el finançament del PP" o "l'errada d'haver construït Sonespases". De tots els articles publicats, Martí es mostrà especialment orgullós del que va escriure "al suplement dels 10 anys del diari" i de No només hi ha parados a Valldemossa, "una reflexió sobre les modalitats lingüístiques" tant d'actualitat en aquest moment. "Vull donar les gràcies al diari per existir i per ajudar a ser un país més digne. Perquè Mallorca és millor amb el dBalears que no sense", digué.

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, dBalears ofereix Estava escrit a un preu de 3 euros per als subscriptors del diari i de 6 euros per a la resta de lectors. El podeu trobar al Club del Subscriptor (passeig Mallorca, 30).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Ramis, fa mes de 7 anys

Tomeu qui? M'estim més gastar els 6€ en un parell de cerveses...

Valoració:3menosmas
Per Antoni, fa mes de 7 anys

VAig ser a la presentació i me varen agradar molt les intervencions den Miquel Serra i den Tomeu Martí

Valoració:6menosmas
Per arg, fa mes de 7 anys

-1289: "Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus"


-1309: "ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis"


-1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya..."


-1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus.


-1418: "aquell fill d'Adam qui es assegut sots aquell arbre és de nació Cathalana e nat en la ciutat de Mallorques e ha nom fra Encelm Turmeda".

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris