cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Les obres del parador al castell d’Eivissa tornen a aixecar polèmica

Els tècnics de Patrimoni de l’Ajuntament alerten que Turespaña ha realitzat actuacions sense permís. Patrimoni del Consell pitiús encara no s’ha postulat

Quatre anys després d'iniciar les obres de l'anomenat parador ‘nacional' al castell de Dalt Vila (Eivissa), la polèmica continua ben vigent. Les expectatives d'obrir el 2014 sembla que s'han esfumat: primer, per les troballes arqueològiques, cosa que era més que òbvia que s'havia de tenir en compte, i segon, per la suposada manca de finançament.

D'ençà que es posà la primera pedra per al futur parador, el març del 2009, la polèmica sobre com Turespaña duia a terme les tasques de la rehabilitació ha marcat els treballs, i les crítiques d'aquells col·lectius o persones que vetlen pel patrimoni de l'illa pitiüsa han estat una constant.

A la controvèrsia sorgida l'any passat per l'augment de la volumetria en un dels edificis, ara apareix una altra negligència vers unes suposades obres sense permís. Els tècnics de la comissió del PEPRI de l'Ajuntament d'Eivissa han alertat que s'han realitzat "actuacions de destrucció manifesta del patrimoni, contravertint tot el que estava manat per l'autoritat". Així ho avisa almenys l'Institut d'Estudis Eivissencs (IEE), membre de l'esmentada comissió i que ha remès una carta als mitjans per explicar en quina situació es troba el castell. En termes semblants es postularen els socialistes, que assenyalaren que el projecte modificat per Turespaña no deixava clar com s'hi integrarien les restes arqueològiques.

Carta íntegra de l'IEE

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris