nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Protestes pel tancament de la Mallorca Film Commission

El Consell de Mallorca reitera que la marca continuarà a l’associació Mallorca Plató. Aquesta aportació institucional serà de 80.000 euros

23292

El rodatge del film 'A long way down', amb Pierce Brosnan, va tenir lloc a finals d’octubre a Calvià.

P. BOTA

Les associacions de cineastes (ACIB) i productors (APAIB) i el Clúster Audiovisual de les Illes Balears (CLAB) denunciaren ahir "el tancament de la Mallorca Film Comission (MFC)" per part del Consell de Mallorca, fet que varen qualificar mitjançant un comunicat com "una nova passa cap a l'extermini del sector audiovisual de Balears". Avui serà el darrer dia de vida de la MFC com a organisme a càrrec de la institució insular.

"Una mala notícia que se suma a la inacció per resoldre la injustícia provocada pel concurs de creditors a la Ràdio Televisió de Mallorca". Als anteriors fets s'hi afegeix "el dramàtic retrocés del pressupost d'IB3 des de 2009 fins a dia d'avui", "l'incompliment reiterat del Govern dels compromisos amb el Clúster Audiovisual" i "la lentitud de l'Executiu per impulsar la llei del sector audiovisual". La principal petició del sector és "la continuïtat de la MFC i que la tasca d'aquest ens es mantingui vinculada a l'impuls directe de les administracions públiques".

"Els polítics s'han omplit la boca amb el cinema i s'han fet totes les fotos possibles. Són totalment cínics i no tenen gens de respecte al sector audiovisual", comentà Pablo Azorín, tresorer de l'ACIB.

Segons Azorín, la MFC comporta "una inversió mínima a canvi de molts beneficis". El cineasta considera fonamental que la MFCestigui lligada a una institució de caire públic, perquè les gestions dels rodatges requereixen "un interlocutor de l'Administració". Malgrat tot, Azorín no creu que deixin de venir rodatges a Mallorca. "Som pessimista perquè els polítics no creuen en el sector i no els interessa, però pens que continuaran els rodatges a l'Illa perquè és una localització que enamora".

Mallorca Plató

El Consell de Mallorca anuncià que cedirà la marca Mallorca Film Comission a l'associació Mallorca Plató, "una nova entitat que aglutinarà la major part d'empreses del sector audiovisual de l'Illa". La institució insular atribueix la desaparició de la MFC a la necessitat "d'eliminar duplicitats" i a la dissolució de la Fundació Mallorca Turisme, de la qual depenia la Film Comission. El Consell indicarà que "dotarà una partida pressupostària per garantir la posada en funcionament del nou ens".

L'encara director (almanco durant la jornada d'avui) de la MFC, Pedro Barbadillo, assenyalà que la partida serà "de 80.000 euros per al 2013", xifra que aniria decreixent durant els propers 4 anys. "Hem cercat una fórmula perquè la MFC pugui prosseguir, i ja hi ha més de 40 persones i organitzacions donades d'alta a Mallorca Plató", digué Barbadillo, qui considerà el comunicat del sector una "reacció lògica". "És normal que el sector desconfiï de les institucions, però una altra cosa és que això sigui efectiu", afegí. "El meu posicionament és continuar endavant amb l'associació. Després de tota la feina feta, seria un desprestigi desaparèixer i que els rodatges interessats a venir a Mallorca no trobassin cap interlocutor".

Altres reaccions

Tant PSIB com PSM manifestaren el seu rebuig al tancament de la MFC i proposaren que continuàs. El grup socialista del Consell anuncià que presentarà "al pròxim ple una moció en què reclamarem que no es tanqui aquesta eina tan important". La coalició PSM-IV-Entesa considerà que el tancament "suposaria un cop mortal per al futur del sector audiovisual d'aquest país".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris