cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
17°

Les vinyetes envaeixen Palma

24280

Autors i organitzadors, ahir capvespre durant la inauguració de la mostra.

E. Valverde.

Les institucions han donat l’esquena al món de les vinyetes, però els professionals del còmic es mantenen ferms malgrat les adversitats. Així ho demostraren ahir a la llibreria Agapea de Palma amb la inauguració de l’exposició Making Off, que donà el tret de sortida al festival Còmic Nostrum.

La sala d’actes de l’establiment acollirà fins al 22 de desembre més de 100 originals de 17 il·lustradors de còmics de les Illes Balears. La mostra pretén “donar a conèixer la realitat i l’actualitat del còmic a casa nostra”, explicava ahir Joan Miquel Morey, un dels impulsors de la cita amb el TBO. Noms consagrats com el de Bartomeu Seguí, Rafel Vaquer, Max, Pere Joan i Joan Escandell s’hi exhibeixen  amb altres de més novells i també veterans com Tatum, Àlex Fito, Tomeu Pinya, Jaume Balaguer i Linhart. Es tracta d’una barreja d’estils i registres gràfics que evidencien el bon estat de salut de què gaudeix aquest sector, tot i que les institucions públiques ara els hagin girat l’esquena.

El títol de Making Off pretén ser bandera del treball que a dia d’avui realitzen aquests artistes. La mostra recull originals elaborats  durant el 2012: des del que Max féu per a Vapor com el que Tomeu Seguí prepara per a França.

Joan Miquel Morey destaca que les adversitats han fet unir encara més els professionals del sector, a pesar de tenir un “festival més humil”, recordava.

A la inauguració, hi acudiren nombrosos autors i amants del còmic que no es volgueren perdre la cita.

El programa d’activtiats del Còmic Nostrum continuarà avui en dues galeries palmesanes que, per unes setmanes, també pujaran al carro de les vinyetes. Pere Joan exhibeix els seus dibuixos a l’espai Lluc Fluxà amb el títol Aparició invasiva, mentre que Max, Flavia Gargiulo, Enriqueta Lorca, Tatum, Alona Vich i Gerard Armengol mostraran els seus treballs en una col·lectiva a la Galeria Ferran Cano. Ambdues inauguracions tindran lloc avui a les 19.30 hores.

Enguany, a causa de la manca de finançament, el  Còmic Nostrum no podrà dur a terme la tradicional fireta, però a canvi ofereix un seguit de xerrades divendres i dissabte al Centre de Cultura Sa Nostra. Els col·loquis es titularan Viatge al futur dels autors balears, Hi ha color i El còmic de contingut social.

Dissabte serà el final de festa al cafè Moltabarra de Ciutat, on els il·lustradors treballaran en directe i es projectaran els seus dibuixos en una gran pantalla.

El festival Còmic Nostrum hi posarà punt final diumenge al matí amb una sessió de dedicatòries a la llibreria Norma Còmic i un contacontes sobre Els dracs malsofrits.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris