algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Nou homenatge al canonge de Santa Cirga

El Bisbat de Mallorca se suma als actes de l’Any Alcover amb una ofrena floral a la tomba del filòleg i una visita al casal de Manacor que en porta el nom

El Bisbat de Mallorca ha volgut afegir-se als actes d'homenatge de l'Any Alcover. La figura de l'il·lustre filòleg fou recordada ahir a la seva localitat natal, Manacor, en uns actes que barrejaren el sentiment religiós amb la feina cultural que durant tota la seva vida realitzà el canonge de Santa Cirga.

L'activitat d'homenatge a mossèn Alcover començà l'horabaixa al cementeri de Son Coletes, on hi ha la tomba d'Alcover. S'hi congregaren una nodrida representació de l'Església illenca, representants polítics de la localitat i els familiars del filòleg. "Fou un home que continua sent un referent per a la nostra terra, la nostra diòcesi i la nostra llengua", apuntava durant el seu discurs l'administrador diocesà Lluc Riera, qui també reconegué la tasca d'investigació que realitzà el canonge durant tota la seva vida. "El bisbat s'ha volgut sumar a aquest homenatge per donar les gràcies a aquest gran home per tot el que va aportar i continua aportant. Fou un magnífic investigador que va apreciar molt la nostra llengua", afegia Riera, acompanyat, a més, pels respresentants de la parròquia dels Dolors, organitzadora també de la iniciativa.

En l'acte, senzill però emotiu, també hi participaren els familiars de mossèn Antoni Maria Alcover, que dipositaren un ram de flors amb la quadribarrada a la tomba del filòleg. L'activitat en record d'Alcover continuà amb una visita guiada pel casal de la Institució Pública Mossèn Alcover i finalitzà amb una eucaristia per "donar gràcies pel que significà la seva vida per a la nostra terra", afegia Riera.

Dins els actes prevists ahir a Manacor i que també inclouen la marca d'Any Alcover, s'hi inclobué el concert solidari que realitzà a l'auditori de la localitat l'Orquestra Simfònica Ciutat de Palma sota la batuta del mestre Rafel Nadal. Aquests varen estar acompanyats pel baríton Joan Pons i el pianista Andreu Riera. L'actuació fou a benefici d'Aproscom i Estel de Llevant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per En Joanet de l'Onso, fa mes de 8 anys

Al vespre a l'Auditori (on no va poder assistir Joan Pons) hi havia al costat del batle Pastor, el Conseller de Cultura (?) Rafael Bosque.

Al començament de l'acte, va fer la presentació la Directora de la Institució Pública Mossèn Alcover, que va ser de pinyol vermell. L'ovació va ser la més gran de la vetllada.
En Bosque no sabia on posar-se. Les orelles li xiulaven a les totes.
I després el Mestre Nadal, dirigint la Simfónica, feu un parlament en defensa de la cultura que tampoc li degué agradar gens ni mica.

Però de bufetades, ja deu estar acostumat a rebrer-ne.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris