algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El que queda de les ajudes del Consell per a Cultura

Les darreres retallades al departament de Joan Rotger arriben als 450.963 euros, que afecten les activitats culturals, el Circuit Teatral, Política Lingüística i Can Domènec del Consorci de Pol·lèntia

23980

El departament de Rotger ha fet una nova convocatòria d’ajuda al suport genèric, només a empreses, per 270.000 euros.

ULTIMA HORA

Continuen les retallades a la Conselleria insular de Cultura de Joan Rotger. L'espiral de reduccions començà el setembre del 2010 amb l'anul·lació d'una part de les subvencions nominatives argumentant que s'havia de pagar el deute del teatre Principal. Després arribaren els nous pressuposts del Consell de Mallorca, amb un 40% menys per al 2012 al departament de Cultura; i la setmana passada tingué lloc una nova tisorada: la modificació de crèdit del pressupost per destinar-lo a Serveis Socials. "Hem hagut d'injectar 3,7 milions d'euros a l'IMAS per fer front a les circumstàncies actuals i la Conselleria de Vicepresidència ha hagut de fer un gran esforç", es justificava el secretari general tècnic, Miquel Barceló.

Si bé és palesa la necessitat dels serveis socials, els sectors culturals sembla que són els que més en ‘pateixen' les conseqüències. Així, el departament de Rotger ha anul·lat quatre de les partides d'ajudes destinades a les activitats culturals de l'Illa, tot i que ja havien sortit publicades al BOIB -encara que no resoltes. Són les referides a la convocatòria d'ajuts a entitats sense ànim de lucre, que pugen a 220.163,20 euros. A més, ha suprimit la convocatòria del Circuit Teatral (130.000 euros). Aquestes dues són les partides més grosses, però n'hi ha més que afecten tant el departament de Cultura com el de Patrimoni, que dirigeix Joan Rotger. Són les destinades als estudis i treballs tècnics de Normalització Lingüística (60.000 euros); les activitats culturals de Cultura i Patrimoni (25.000 euros); els doblers per a la conservació d'infraestructures del servei de Patrimoni Històric (10.000 euros); l'eliminació de les publicacions de Patrimoni (5.000 euros) i de l'aportació de 800 euros per a la restauració de Can Domènec dins el Consorci de Pol·lèntia. Tot això suma un total de 450.963,2 euros.

"Ens sap greu deixar sense efecte una convocatòria però, vistes les circumstàncies, no hem tingut cap altra opció", argumentava Miquel Barceló a la pregunta sobre el perquè d'aquestes retallades de nou al departament de Cultura.

La Conselleria de Joan Rotger manté la subvenció de 100.000 euros a les arts plàstiques, ja adjudicada i vinculada majoritàriament als galeristes; les ajudes a les produccions d'arts escèniques, amb un total de 275.000 euros; la convocatòria per al Circuit de Música Tradicional, ja atorgada per valor de 10.000 euros i de la qual han quedat fora els ajuntaments; i una nova convocatòria referida al conegut suport genèric a llibres i material fonogràfic en català, que ara només estarà adreçada a empreses -no a associacions- i que tindrà una partida de 270.000 euros (120.000 per a literatura i 170.000 per a discs). També es mantindran les ajudes per a intervencions arquelògiques i restauració del patrimoni industrial.

A part d'això, el sector cultural quedà tocat la setmana passada per l'anul·lació de la partida de Presidència per al projecte de la Mallorca Film Comission, que arribava als 200.000 euros.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ?anims, ja els falta poc, fa mes de 8 anys

Els queda un any i mig com màxim. Ja hem passat el gruix.

Valoració:8menosmas
Per Pep, fa mes de 8 anys

No tenen ni p....idea

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris