muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La UIB, set punts per sobre de la mitjana en doctorats amb Excel·lència

Les mencions les atorga la Secretaria General d'Universitats tenint en compte la valoració tècnica de l'ANECA, amb l'objectiu de reconèixer la solvència formadora dels programes de doctorat de les universitats espanyoles, així com els grups d'investigació i els departaments que s'ocupen de la formació de doctors

28844

Els programes de la UIB que han obtingut la Menció cap a l'Excel·lència són el de Física, el de Ciència i Tecnologia Química, entre d'altres.

Joan Riera(J. Morey.)

Un de cada tres programes de doctorat de la Universitat de les Illes Balears (UIB) té la Menció cap a l'Excel·lència que atorga el Ministeri d'Educació, cosa que situa a la universitat set punts per sobre de la mitjana espanyola, que és del 26,35%.

En total, 9 dels 27 programes de doctorat de la UIB han obtingut la Menció cap a l'Excel·lència en la primera resolució de la convocatòria del Ministeri d'Educació per la qual es concedeix aquest reconeixement, segons informa avui la universitat balear en un comunicat.

D'aquesta manera, la UIB està per sobre de la mitjana de les 54 universitats públiques i privades que han tingut algun programa de doctorat avaluat positivament per l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i de l'Acreditació (ANECA), d'un total de 71 universitats públiques i privades existents a Espanya.

Les mencions les atorga la Secretaria General d'Universitats tenint en compte la valoració tècnica de l'ANECA, amb l'objectiu de reconèixer la solvència formadora dels programes de doctorat de les universitats espanyoles, així com els grups d'investigació i els departaments que s'ocupen de la formació de doctors.

Els programes de la UIB que han obtingut la Menció cap a l'Excel·lència són el de Física, el de Ciència i Tecnologia Química, el d'Economia del Turisme i del Medi Ambient, el de Neurociències, el de Biologia de les Plantes, el de Microbiologia Ambiental i Biotecnologia, el d'Enginyeria Electrònica (en conjunt amb la Universitat Politècnica de Catalunya i coordinat per aquesta), el de Nutrició Humana (amb la Universitat de Granada i coordinat per aquesta) i el de Química Teòrica i Modelització computacional (amb 12 universitats més i coordinat per la Universitat Autònoma de Madrid).

A més dels esmentats, uns altres quatre programes de doctorat de la UIB han rebut un informe positiu de l'ANECA per a l'obtenció de la Menció cap a l'Excel·lència.

Els programes de doctorat amb Menció cap a l'Excel·lència es gestionaran a través de l'Escola de Doctorat de la UIB (EDUIB), que el consell de govern de la UIB va aprovar crear el passat 22 de novembre.

Amb l'Escola de Doctorat, la UIB es dota d'un instrument que ha de contribuir a fomentar l'excel·lència de la investigació i garantir la seva projecció internacional, amb l'objectiu de consolidar-la com a centre de referència en la formació d'investigadors.

La creació de l'EDUIB inscriu en la iniciativa de Campus Euromediterrani del Turisme i de l'Aigua (i-MTA), que la UIB lidera conjuntament amb la Universitat de Girona, el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut Català d'Investigació de l'Aigua (ICRA), i que ha rebut el reconeixement de Campus d'Excel·lència Internacional.

 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris