algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Consell pretén rehabilitar el monestir artanenc de Bellpuig i obrir-lo per a visites

29068

La presidenta Maria Salom ha encapçalat la delegació del Consell que ha visitat l'antic monestir i ha pogut tocar de primera mà els treballs que en ell s'hi realitzen.

a.bassa

El Consell de Mallorca pretén rehabilitar aquesta legislatura el monestir de Bellpuig, a Artà, perquè sigui una peça neuràlgica de les rutes de turisme cultural amb la seva obertura al públic, segons informa avui la institució insular després d'una visita al lloc de la seva presidenta, Maria Salom.

Salom ha estat acompanyada del vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, Joan Rotger, el secretari general tècnic d'aquest departament, Miquel Barceló, i tècnics i experts en patrimoni de la institució insular, informa el Consell en un comunicat.

La nota indica que Bellpuig es va fundar en el segon quart del segle XIII i és un dels pocs monestirs premostratencs que va perdurar fins l'any 1.425 a Mallorca.

Seu de l'Ordre dels Canonges Regulars Premonstratencs, la seva estructura es caracteritza per la precarietat de mitjans econòmics i la simplicitat formal dels inicis del gòtic, amb reminiscències decoratives del romànic.

Des que la família Truyols Rovira va donar al Consell l'antic monestir el 1998, el govern insular hi ha dut a terme diverses actuacions.

Entre elles, es pot destacar la realització de campanyes d'excavacions arqueològiques, encara avui inacabades, amb l'objectiu d'investigar el procés evolutiu de les construccions que hi havia en el passat i la detecció de possibles assentaments anteriors al segle XIII.

Alhora, el 1999, el Consell va posar en marxa la primera fase de la restauració de l'antiga església, que en el seu moment consistia en una construcció de planta rectangular i de nau única sense absis, amb una finestra.

Posteriorment, el 2001, la institució va convocar un concurs d'idees per a la construcció del centre de documentació i interpretació de la repoblació a Mallorca, que va acollir la presentació d'un total de 48 projectes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris