nubes rotas
  • Màx: 13°
  • Mín: 12°
13°

En clau de música (de banda)

El teatre de Petra acollí la novena gala de música de banda, un reconeixement de la Federació balear de bandes per retre homenatge a les persones que han dedicat la seva vida a la música

 

Unes festes de poble sense la banda de música no són festes. Aquesta frase se sent molt sovint arreu de Mallorca, perquè es refereix a una tradició que està molt arrelada en la idiosincràsia illenca. Tal vegada per això, la Federació balear de bandes de música vol brindar cada any un petit reconeixement als qui de manera desinteressada han forjat els sons, la cultura i l'esperit de poble participant en aquest ampli moviment a les Illes i donant-hi suport.

Enguany, el teatre de Petra ha estat l'escenari triat per a la IX Gala de música de banda. La relació de guardonats és la següent: per al premi Antoni Llompart, a tota una vida dedicada a aquestes formacions, Tomeu Servera Vicens Voreta, de Son Servera; el premi Baltasar Moyà, d'investigació i composició musical, per a Cristòfol Barros Vidal, de Llucmajor; i el Rafel Bauzà, per a la persona o institució que hagin destacat pel suport a les bandes, ha recaigut en Guillem Tomàs Ferretjans de Llucmajor.
Els homenatjats agraïren la distinció atorgada pels integrants de les 31 bandes que en constitueixen la Federació. Així mateix, el vicepresident i conseller insular de Cultura, Joan Rotger, va tenir unes paraules de reconeixement per als premiats i d'agraïment a la resta de músics.

Per part seva, el cap de la Federació, Joan Carles Julià, demanà una reflexió i assegurà que, "si de cop i volta a tots els intèrprets que formen part dels nostres grups, i dedicant-s'hi de manera altruista en la majoria de casos, els llevam el suport mínim indispensable per a la seva supervivència, la falta d'ajuda significarà la desaparició dels incentius per continuar fent feina. Realment, sempre és més fàcil pensar en clau individual que lluitar per cap col·lectiu. Amb quina il·lusió pot desitjar cap músic tocar en les festes del poble -amb el sacrifici de no poder-les gaudir- si els seus governants l'han deixat tirat a la cuneta? Crec que seria un bon exercici d'imaginació".

En finalitzar els parlaments, la formació titular de l'entitat convocant estrenà dues peces de compositors mallorquins: Eó, de Joan Martorell, i Al-Mayurqa, d'Enric Pastor. Es tracta de dos temes que també enceten un nou plantejament de l'actual directiva de l'associació per incentivar i esperonar els autors i músics illencs perquè, així, vegin que les seves creacions tenen sortida.

 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris