nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El teatre encisa Vilafranca

Petits i grans gaudeixen aquests dies de la X Fira escènica infantil i juvenil de Vilafranca. Lucrècia o Roma lliure, de Sergi Marí, hi guanya el premi Bòtil

122352

D'esquerra a dreta: Conchi Almeda, de l'Aviador i Vaina, amb el segon premi de producció Guillem d'Efak per l'escenificació de Límits; Rodo Gener, de la companyia Sergi Marí, amb el premi Bòtil aconseguit amb Lucrècia o Roma Lliure; Frederic Bibiloni, de Discussions Productives, finalista del Bòtil amb Misteri al balneari; i Xavier González Costa, d'Esclatabufetes, guanyador del novè premi Guillem d'Efak per La caputxeta que escombrava l'escaleta.•

Vilafranca de Bonany gaudeix aquests dies d'unes jornades molt especials amb la X Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears. Basta fer una volta pel poble per adonar-se que el teatre es respira al carrer. Els panells indicatius del programa d'actuacions són a la vista i constantment es poden veure treballadors muntant i desmuntant escenaris en diferents indrets.
Ahir dematí, la plaça Major, la de Sant Joan i el pati del Cremat eren alguns dels llocs on petits i grans miraven astorats els espectacles. Després que el so de les xeremies i del flabiol omplís els carrers de la vila, al migdia la fira arribà a un dels punts àlgids: el lliurament del premi Bòtil, que enguany viatja cap a Menorca.

Lucrècia o Roma Lliure, de Sergi Marí, fou l'obra guanyadora d'aquesta sisena edició. Rodo Gener, en representació de la companyia, fou l'encarregat de rebre el guardó de mans del vicepresident de Cultura del Consell de Mallorca, Joan Rotger, en un acte dirigit pel president de la Xerxa, Jaume Gomila. La vencedora és una obra del segle XVII del menorquí Joan Ramis que no havia estat mai representada i que narra el mite de Lucrècia. "Aquesta és una adaptació dirigida a un públic juvenil i en la qual també hem reduït de 6 a 3 el nombre d'actors", afirmà Gener.

Poc abans s'havia revelat el guanyador del novè premi Guillem d'Efak, com també el nom de la companyia que s'ha imposat en el II Concurs PD'F (Producció del Guillem d'Efak). El vencedor de la novena edició del certamen de textos de teatre infantil i juvenil fou Xavier González-Costa, d'Esclatabufetes, per La caputxeta que escombrava l'escaleta. "Ja no m'esperava obtenir aquest reconeixement", manifestà l'autor, que viatjà des de Berga tot just assabentar-se divendres que havia de recollir ahir la distinció. La seva proposta és un embolic de dos clowns que no es posen d'acord sobre la peça a representar i alterna la prosa i el vers.

En el segon concurs de producció del premi Guillem d'Efak, quedà primer l'Aviador i Vaina. La companyia que formen el mallorquí Miquel Àngel Raió i la catalana Conchi Almeda fou l'encarregada de posar en escena el text Límits, de Marta Solé, fins ara vigent guanyador del premi Guillem d'Efak. "Aquesta peça està centrada en el món adolescent i hem parlat amb molts d'al·lots. Li hem donat un ritme molt ràpid i hi jugam amb el vídeo i el teatre. Volíem muntar un espectacle des del punt de vista dels joves, no del d'una mare", declarà Almeda després de l'entrega de premis. L'obra va veure la llum ahir a horabaixa per primer cop.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris