nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

“L'artista construeix el seu propi univers”

Maika Makovski treu al mercat Desaparecer, un disc hereu d'una obra de teatre basat en els textos d'Edgar Allan Poe

L'inquietant i fantasmagòric univers d'Edgar Allan Poe té alguna característica que encisa els músics. Són bastants els que s'han basat en els seus poemes i relats per donar sentit a algunes cançons. Clàssics consagrats com The Beatles, Bob Dylan, fornades de bandes de heavy metal i fins i tot Britney Spears s'han impregnat en algun moment de l'obra del romàntic nord-americà.

La mallorquina Maika Makovski també li ha volgut retre un homenatge particular amb Desaparecer. Es tracta d'un nou àlbum nascut arran de la peça de teatre homònima dirigida per Calixto Bieto i en la qual la cantant participa formant parella amb Juan Echanove.

"De Poe m'arriba la seva humanitat. Les seves històries curtes són admirables, encara que m'estim més els poemes, que tenen una sensibilitat especial, amb un coneixement de l'instint", declara. També revela que Desaparecer tingué l'origen en la idea de tocar en directe temes que Lou Reed compongué sobre l'obra de l'escriptor en l'elapé The Raven. De fet, el nom de l'àlbum és una traducció lliure del títol d'una de les cançons: Vanishing act.

La possibilitat de preparar creacions noves amb motiu de la peça teatral inspirà Makovski. "En vaig treure quinze temes en poc menys d'un mes: no m'havia passat mai", encara que al disc no llueixen igual que en l'espectacle. "Demanaven la instrumentació i la cruesa del meu so, però encara així n'hi ha d'altres que es mantenen fidels a la interpretació que en faig sobre l'escenari", explica la músic, que en algunes peces, com ara la inicial A dream within a dream, tan sols acompanya la seva veu amb un piano.

Les dotze cançons que donen forma al nou treball han servit a la mallorquina per poder explorar els racons de la seva creativitat. "Vaig anar creant el món de Desaparecer a mesura que llegia Poe. L'art té molt d'escapisme: l'artista crea un món propi per fugir de la realitat. En cada tema, construïa parts d'una ciutat imàginaria i la música en completava l'essència", declara la mallorquina.

L'experiència d'aquest àlbum també li ha resultat enriquidora en altres sentits que no són exclusivament artístics. "M'he temut que gaudesc molt de treballar amb altra gent. M'agrada fer aportacions a les idees dels altres: em puc imaginar component bandes sonores en el futur", afirma.

Maika Makovski presentarà Desaparecer els propers mesos arreu de la Península, actuant tant en l'obra de teatre com amb la seva banda. Això sí, de moment, no té previst cap concert a Mallorca, si bé assegura que de ganes no li'n falten. "M'encantaria que algun teatre s'animàs a dur la peça i, encara que no pugui ser, miraré de venir amb el grup", sentencia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris