cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Estocada oficial a la premsa en català

El Govern s'hi ratifica i publica en el BOIB la cancel·lació de les ajudes, la qual també afecta els dinamitzadors lingüístics

127332

Les revistes de la premsa forana de Mallorca són les més perjudicades per la retallada.

La crònica d'una mort anunciada ja té la seva sentència en el BOIB. A partir d'avui, queda sense efecte "la convocatòria pública d'ajuts destinats a la premsa escrita íntegrament en català". Com totes les retallades anunciades darrerament, s'argumenta que "l'Administració està obligada més que mai a garantir els recursos suficients per atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius més desfavorits". La paradoxa és que aquests col·lectius també pateixen retallada rere retallada.

L'import total dels ajuts cancel·lats ascendeix a 125.000 euros, que ara es destinaran a tasques de caire "prioritari". El Govern va anunciar el mes d'agost passat que seria un informe jurídic l'encarregat de determinar el futur d'aquestes subvencions. L'escrit es va fer realitat el 12 de setembre i el resultat no s'ha fet esperar en forma, una vegada més, de tisorada.

També els dinamitzadors

L'altre col·lectiu que a partir d'avui queda sense ajudes del Govern és el dels dinamitzadors lingüístics. En aquest cas, l'Executiu deixa "sense efectes la convocatòria pública d'ajuts per a actuacions de dinamització lingüística, integració de nouvinguts i mediació per a l'any 2011". La tisora retalla un total de 300.000 euros. L'argument és calcat a l'anterior: "Atendre les necessitats (...) dels més desfavorits".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Tere, fa mes de 9 anys

Sense paraules ...jaja

http://www.youtube.com/watch?v=qbPcBjDmcZQ

Valoració:0menosmas
Per Per Joan en Juanito, fa mes de 9 anys

Gent com tu és sa que no va fer res en es seu moment per cridar a sa nostra llengua com s'ha de cridar MALLORQUÍ...quan se varen crear ses autonomies, per que sou uns venuts i uns llepaculs de l'OCB millor dit Occ i de tot lo català però tú deus ser dels que s'abaixa els pantalons i posa es cul en pompa davant de l'amo català, per a que ens enculi bé i fins es fons, i encara després li haguem de donar ses gracis abaixant es cap com a bons submissos que som de l'amo català..Es plantejen ses puces si són propietàries des ca? Imperialisme català és potser matar tots els habitants de Mallorca en es segle XIII (en nom del cristianisme, això sí). Arruuuuuix de Mallorca es pancatalanisme !!!

Valoració:-7menosmas
Per En TENTOL .. i es Puput,, fa mes de 9 anys

Ja tendria raó en Joan Alcover si sa denominació "països catalans" no fos mes que una denominación llingüistica, malauradament, tots sabem que aixó no es així, i ha altres connotacións derrera aquets països catalans, hi ha interessos polítics, geografics i sobiranistes, ni ha que heu negen, ni ha d'altres que no s'amagen i ho diuen clarament. El seu"slogan", "Una llengua, una nació", ja mos dona sa primera pista, si hi ha unitat de sa llengua, hi ha unitat nacional, llavonses si hi ha unitat nacional podran apuntar mes alt, está ben clar.
A jo me pareix molt bé que els nacionalistes de Catalunya demanin sa seva independencia, sa d'ells, això si, sense oblidar que Balears no es part de Catalunya ni ho serà mai,
Ja basta de presions i d'ingerencias foranes

Valoració:-2menosmas
Per oprimit, fa mes de 9 anys

joan
creo que tu problema se llama opresión, vivir rodeado de gente que odias por no ser ni pensar como tú, te comerá por dentro. anda, recapacita un poco y no seas tan extremista que como sabes los extremos.... no son buenos.

Valoració:4menosmas
Per Sa Bubota de s'Antigor, fa mes de 9 anys

Mirau el que diu la Real Academia de la Lenguia Española al seu diccionari sobre mallorquín:
http://buscon.rae.es/draeI/SrvltConsulta?TIPO_BUS=3&LEMA=mallorquin

Valoració:-6menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

"felanitx som" , els "3 reinos" del teu enllaç, supòs que saps qui els va el.liminar, no?, efectivament, foren el.liminats per castella i pels castellans, però tú deus ser dels que s'abaixa els pantalons i posa el cul en pompa davant de l'amo castellà, per a que ens enculi bé i fins el fons, i encara després li haguem de donar les gracis abaixant el cap com a bons submissos que som de l'amo castellà, seguidament xerraràs una estona malament dels catalans, uns catalans que tambè son enculats per l'amo castellà, i d'aquesta manera l'amo castellà quedarà ben content. Es pot ser més idiota i masoquista?. Jo no vull formar part dels mallorquins que adopten aquesta posició de submissió davant de l'imperialisme castellà, de cap de les maneres en formaré part, per molt que després m'acusin i m'apuntin amb el dit, dient-me la bejenada aquesta de "catalanista", pel fet de defensar ca meva davant de l'invasor castellà. Els mallorquins tenim el cervell més rentat que el major rentat de cervell que puguin fer a la secta més perillosa que existeixi al món.

Valoració:-1menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Sense paraules ...

http://www.youtube.com/watch?v=qbPcBjDmcZQ

Valoració:8menosmas
Per Llauger, fa mes de 9 anys

Ben fet la premsa en llengua catalana no es prioritari ni tan sols important i si no es viable perque no interessa i no te clients que tanqui.

Valoració:-21menosmas
Per Pobleret, fa mes de 9 anys

A Eivissa i Formentera no xerren "balea" xerren "pitiús". I posats a dir dois ni a Mallorca xerren "baleà" sinó es Gimnetà, perque Mallorca i Menorca s'en deien Illes Gimesies. I Occità i Provençal també tenen el mateix tronc comú que tenim a Valencia, Catalunya, Balears i Pitiuses : Llatí. . O siga, que si vols embolicar fort podriem dir que la nosta llengua s'hauria de dir : llatìoccitanat empeltat de morisc apitxat i mesclat amb púnic hebraic i acastellanat. Qualsevol cosa abans de dir-li allò que realment és: CATALÀ. I si pica, idò grata.

Valoració:3menosmas
Per de Felanitx som, fa mes de 9 anys

A Miquel Rosselo, es catala es una llengo massa jove per poder se variant de qualque cosa.

Lo que xerren a Cataluña, Valencia y Baleas te un tronc comu s' occita y provençal

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris