lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

César Antonio Molina farà part del jurat dels Premis Ciutat de Palma de poesia

Fernando Gilet, regidor de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Palma, ha presentat la composició dels diferents jurats de cada una de les disciplines

127380

César Antonio Molina és escriptor i fou ministre d'Educació i Cultura.

L'Ajuntament ha aprovat la configuració dels jurats per als Premis Ciutat de Palma, entre qui figura l'exministre de Cultura, César Antonio Molina i la poetessa Olvido García Valdés. La composició del jurat, la qual ha estat aprovada aquest dimecres per la Junta de Govern de l'Ajuntament, ha estat presentada pel tinent de batle de Cultura i Esports, Fernando Gilet, que ha explicat que els membres han estat elegits sota un criteri de "prestigi i independència". "Volem que els premis Ciutat de Palma, siguin uns premis per a tot el món, perquè tots els ciutadans de Palma es vegin representats en els nostres premis reconeguts i acceptats per tots", ha subratllat Gilet.

Entre els membres seleccionats en la categoria de Poesia en castellà destaca, César Antonio Molina, exministre de Cultura, exdirector de l'Institut Cervantes i actualment president de la Fundació Sánchez Ruipérez, a qui Gilet ha manifestat el seu agraïment i satisfacció per acceptar fer part d'aquest jurat donant-li "més prestigi uns premis ja reconeguts". També formarà part del jurat la poetessa Olvido García Valdés, Premi Nacional de Poesia 2007. María Teresa Pous, l'última guardona en els Ciutat de Palma, formarà part del jurat en la categoria de novel·la en català. Quant a la Novel·la en Castellà destaca l'escriptora consagrada Cristina Fernández Cubas.

Així mateix, en la categoria de Novel·la en català el jurat estarà format per Maria Teresa Pous, Llúcia Ramis i Valentí Puig. El jurat per a la novel·la en castellà l'integraran Cristina Fernández Cubas, José Carlos Llop i Daniel Capó. En la categoria de poesia en català, el jurat serà Antoni Xumet, Magdalena Gelabert i Carles Duarte i Montserrat, mentre que en castellà ho seran César Antonio Molina, Román Piña Valls i Olvido García Valdés.

En Arts visuals, el conformaran Javier González de Durana i Piedad Solans. I en Animació independent el jurat estarà compost per Nofre Moyà, Martha Zein i José Antonio Pérez Mendiola.

Beques

D'altra banda, en la categoria de Beques d'investigació s'ha designat un jurat per a les de Cultura popular i tradicional, que conformaran Gabriel Llompart Moragues, Margalida Bernat Roca i Bartomeu Bestard Cladera. Mentre que per a les beques d'Humanitats i Ciències Socials estarà format per Elvira González Gozalo, Antoni Planas Rosselló i Perico de Montaner Alonso.

Els interessats en participar en els premis disposen fins al pròxim 14 d'octubre per lliurar els projectes de totes les categories, excepte la d'Animació Independent la data límit del qual és el 12 de novembre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Antidemagogus, fa mes de 9 anys

Na Teresa Pous, guanyadora de l'edició anterior, ja ha renunciat a esser jurat. A poc a poc l'anam degradant, el premi.

Valoració:4menosmas
Per Antidemagogus, fa mes de 9 anys

Pel que fa a en Llop, una flor no fa estiu i, igualment, ell i la gent com ell (Piña, Molina, Olvido i Cubas) són els qui han fet possible la convocatòria dels premis en castellà. Ells són l'enemic, no els jurats dels premis en català, que procuren donar-los continuïtat. Ah!, hi ha d'altres premis bilingües que fa anys que es donen i ningú no gosa dir ni piu, com es el cas dels Premis Ciutat de Barcelona (http://www.bcn.cat/cultura/premisciutatbcn/2010/secun14.shtml). Qui és el demagog?

Valoració:-7menosmas
Per merlí, fa mes de 9 anys

És un error mesclar ous amb caragols. No es poden mesclar català i castellà dins un mateix sac.

Per què quan donen el Cervantes no donen el Martin Codax per a escriptors en galleo-portuguès, ni un Ramon Llull o Ansel Turmeda en català i un altre premi de nivell en basc?

És la provincia profunda i dialectal castellana del surrealista ahora vengo quefe...

Valoració:13menosmas
Per llopencatala, fa mes de 9 anys

estic a favor dels Ciutat de Palma només en català, però d'aquí a dir que en Llop no sap escriure en català, com diu antidemagogus, hi ha un abisme. En Llop escriu en català molt bé. Ha publicat un llibre i al darrer, una edició castellana, hi ha dos poemes en català
. N'antidemagogus es deixa endur per una fòbia fora de mida i es converteix en demagogus, la qual cosa li fa perdre molta credibilitat, francament.

Valoració:12menosmas
Per Català, sí; bilingüisme, no, fa mes de 9 anys

Acceptar que el català hagi d'anar acompanyat del castellà (bilingüisme) és legitimar aquesta llengua en un àmbit que correspon a la nostra. ¿Per què s'ha de cedir aquest terreny a la llengua forastera? És evident que no es tracta de boicotejar uns Premis Ciutat de Palma en català, sinó uns Premis Ciutat de Palma BILINGÚES i els personatges que diu Antidemagogus, en general, no són col·laboracionistes, són colonitzadors. Per altra banda, millor que morin uns premis en català indignes, perquè més endavant puguin renéixer amb tota la dignitat.

Valoració:18menosmas
Per In, fa mes de 9 anys

Antidemagogus: a Catalunya, només català, i si no, barco!

Valoració:5menosmas
Per Antidemagogus, fa mes de 9 anys

Els únics traidors són els oganitzadors dels premis en castellà i els seus jurats, grans colonitzadors: un exministre (Molina) furibundament anticatalà, un mallorquí (Llop) incapaç d'escriure en català, un intel·lectual orgànic del PP balear (Piña), una poetessa (Olvido) directora de l'Instituto Cervantes de Tolosa de Llenguadoc i una catalana renegada (Cubas). Hem de deixar morir els premis en català? Una cosa és abominar dels premis en castellà, i una altra boicotejar els catalans.

Valoració:-18menosmas
Per la noticia, fa mes de 9 anys

D'acord amb el comentari de "la mar", sense entrar a qualificar si està ben fet el que han decidit fer els que seran jurat, si llegim estrictament la nótícia dona la impressió que el Diari de Balears dóna més importància a escriptors en castellà que en català. En un país normal això no passa. Supos que l'excusa és que la notícia vé donada per una agència i no per la pròpia redacció.

Valoració:32menosmas
Per la mar, fa mes de 9 anys

Aquesta notícia fa veure que justament els que formen part del jurat en castellà són de més categoria. Si us fixau, aquest poeta castellà contribuirà a donar prestigi, de la poetessa diuen que és Premio Nacional, després surt una tal consagrada Cristina. Del jurat en català no afegeixen adjectius per enaltir els seus noms. De totes maneres, aquests darrers no han sabut plantar cara i s'han venut al contrari, no els calen adjectius

Valoració:42menosmas
Per Calleja, fa mes de 9 anys

En Duarte, directiu de l'AELC durant tants d'anys! Qui ho havia de dir! Quanta misèria! I en Xumet, que me'n deis d'en Xumet! Mai més no el tornaré saludar.

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris