nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Sanció en suspens

Patrimoni concedeix tres mesos a l'Ajuntament de Santanyí per trobar la solució adient a les reformes de la torre de la Roca Fesa i de la fortalesa de Portopetro

54276

La reforma de la fortaleza de Porto Petro també ha de trobar una solució alternativa.

D.B.

L'Ajuntament de Santanyí té un termini de tres mesos per trobar una solució a la mala restauració que es va fer de la torre de la Roca Fesa i de la fortalesa de Portopetro. Així, el Consell de Mallorca imposà el novembre de 2010 la segona multa al Consistori santanyiner, arran de les defectuoses rehabilitacions (la primera fou l'agost de 2010) empreses. Totes dues sancions consistien a pagar 300 euros cada dos mesos, fins que se'n presentàs un nou projecte de restauració. Ara, la Comissió de Patrimoni del Consell ha aprovat suspendre aquest expedient sancionador fins que es presenti una solució per als problemes que afecten la torre de la Roca Fesa i la fortalesa de Portopetro. Això sí, aquesta resposta s'haurà de donar en tres mesos.

En el cas de la torre de la Roca Fesa, l'Ajuntament va instal·lar a la fortificació una escala d'accés al portal d'entrada amb bastiment d'acer inoxidable brillant, tot i que el projecte de restauració aprovat només permetia fixacions d'acer per a una escala de fusta de pi de nord. Quant a les deficiències de la fortalesa de Portopetro, també se centren en la col·locació d'una barana d'acer inoxidable de 8,7 metres, fixada amb ciment, malgrat que la Comissió de Patrimoni només autoritzà ancoratges de ferro i corda.

L'Ajuntament de Santanyí ha de cercar ara una solució alternativa per a totes dues baranes, l'execució de les quals no fou mai aprovada. Per què s'aprovà un projecte i se n'executà un altre? La Comissió de Patrimoni de 2004 fou clara a l'hora d'establir els materials i les intervencions permeses a la torre de la Roca Fesa i la fortalesa de Portopetro. A més, abans d'imposar les multes, el Consell envià dues ordres d'execució a les quals el Consistori no féu cas. Farà allò que cal durant els tres propers mesos?

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris