nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

El crani, del culte mític a la ciència

Un museu alemany presenta una exposició que en conté més de 300

El museu Reiss-Engelhorn de Mannheim, al sud-oest d'Alemanya, ha presentat l'exposició Culte al crani, composta per 300 caps dels cinc continents i el recorregut de la qual inclou des dels jívaros fins al del pensador francès René Descartes.

La frase del filòsof francès "Pens, per tant existesc" obre l'exposició, concebuda com un recorregut cronològic i geogràfic per la mirada que les diferents civilitzacions han atorgat al crani. La mostra incorpora peces cedides per col·leccions i museus de tot el món, a més de les diferents utilitats que s'han donat al crani des del passat fins al món actual, ja fos com a relíquia, com a trofeu, com a objecte d'estudi mèdic o convertit en joia.

Entre les peces destacades hi ha un exemplar procedent de l'Equador i representatiu de la tècnica reductora dels jívaros, i un crani convertit en trofeu seguint el costum dels indis brasilers mundurucu.

El recorregut, distribuït en quatre espais del museu, arrenca en l'home de Neandertal i arriba fins a l'actualitat, en la qual entren en joc aspectes com la investigació forense i l'art de carrer. L'exposició estarà oberta al públic des del 2 d'octubre fins al 29 d'abril de 2012.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris