cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

“L'Espai Mallorca és una inversió de futur”

El president del Gremi d'Editors, Miquel Ferrer, convida els representants de Cultura del Consell a visitar el centre de Barcelona abans de decidir res

128496

Miquel Ferrer és president del Gremi d'ençà del febrer de 2010.

A.B.

"Abans de prendre cap decisió, convid els reponsables de Cultura del Consell a anar a l'Espai Mallorca i que vegin allò que s'hi fa, perquè no hi han estat mai". Aquesta era la proposta que el president del Gremi d'Editors, Miquel Ferrer, feia ahir al vicepresident del Consell, Joan Rotger, i a la directora insular de Cultura, Margalida Duran, abans de prendre cap mesura sobre el centre mallorquí a Barcelona. Ferrer, com a president del Gremi, que és qui gestiona de l'Espai, havia sol·licitat ser present a la reunió que dilluns mantingueren Consell i Govern i en la qual s'acordà crear una comissió de treball. No va ser així, i ara espera que en breu el Gremi pugui plantejar les seves propostes.

D'ençà que es creà l'Espai Mallorca l'any 1998, els editors han estat els gestors d'aquest centre promogut principalment amb els doblers del Consell de Mallorca i del Govern balear. Ferrer té clar que aquests doblers "no són una subvenció, sinó que l'Espai és una inversió de futur; és invertir en cultura". "No tenim prevista l'opció que es tanqui, ja que la cultura de les Balears necessita una porta oberta a la Península. A més, també n'hi hauria d'haver un a Madrid", emfatitza.

Tot i això, el president del Gremi reclama a Joan Rotger una "solució definitiva que garanteixi la viabilitat del projecte". "L'únic que demanam és que s'agilitin els tràmits per poder cobrar les ajudes quan toca i que es repassin les partides perquè es pugui augmentar la dotació, bé sigui amb recursos econòmics o humans", explica Ferrer mentre recorda que tot i el retard en les ajudes no han reduït l'activitat del centre. Durant el 2010, l'Espai Mallorca acollí 129 actes culturals entre exposicions, presentacions de llibres, recitals, representacions teatrals i concerts. Això suposà la visita d'unes 5.200 persones, a banda de l'activitat del dia a dia. "Aquestes dades demostren que els doblers estan molt ben invertits" i que això "repercuteix amb una promoció cultural a l'exterior", afegeix el responsable dels editors, qui en tot moment recorda que el Gremi és una entitat sense ànim de lucre.

A més a més, Ferrer recorda que la gestió de la seu del carrer del Carme de Barcelona fou un "encàrrec que ens feren" i no cap "negoci" del Gremi. Per això mateix, la programació inclou activitats de tot tipus, a "més de ser una bona manera de donar a conèixer els autors, siguin de l'editorial que siguin". La mentalitat no empresarial del Gremi no s'adiu amb la del vicepresident de Cultura i Patrimoni, Joan Rotger, que la setmana passada a la Universitat Catalana d'Estiu recordava que "cap empresa del món no pot aguantar-se amb una inversió de 165.000 euros anuals i un volum de negoci de 70.000 o 80.000 euros".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris