cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

L'art s'apodera de Sóller

Èxit de participació i de públic en aquesta nova edició d'Apropa't a l'art, en la qual han pres part més de 80 artistes

Una mostra més que Sóller és un municipi de gran activitat cultural es pogué veure ahir vespre en la segona edició de la iniciativa cultural Apropa't a l'art, que va oferir la possibilitat de contemplar a la localitat les obres de més de 80 creadors.

La mostra es declarà oberta a la plaça de la Constitució amb la lectura d'un pregó redactat pel president de la Fundació Tren de l'Art, Pere A. Serra, lectura que va ser a càrrec del seu fill, Miquel Serra. La inauguració fou presidida pel batle de Sóller, Carlos Simarro, acompanyat de la regidora de Cultura, Mar Castanyer; del director del Museu de Can Prunera, Rogelio Araujo; i d'altres artistes, organitzadors i col·laboradors, com ara Salvador Martínez, Joan Cunill, Paco Lorente i Tomeu Oliver.

En el missatge d'obertura, el president del Tren de l'Art destacà que "els sollerics ens podem enorgullir del nostre panorama artístic, perquè pocs municipis de l'Illa poden bravejar de tenir espais dedicats a Joan Miró i a Pablo Picasso i museus com el de Sóller i el d'art modernista, on es poden contemplar obres d'autors de fama mundial".

Després del pregó i durant el vespre, l'animació era gran al centre de la localitat. Molt de públic visitava les exposicions ubicades a l'albereda de la plaça i els diferents espais culturals.

A la plaça mateix s'instal·là un parc escultòric en el qual es podien veure creacions de Ricardo Sacco, Lluís López, Joan Cunill, Martín Àlvarez, Alejandro Ruesgas, Eugeni Hoffmann, Pedro Pargas i Gioia Fornari; a més de peces de Miki Antón, Christian Karis, David Rodríguez, Cati Munar i Eva Panadero, entre altres artistes.

Altres mostres interessants eren les preparades a Espai d'Art, al carrer de la Lluna (amb obres de Ferran Aguiló, Bettina Bachem, Toni Barrero, Ulli Böhmelmann i Toni de Cúber); a Can Prunera (amb Art emergent IV); i a la posada de Montcaire amb la col·lectiva Sun in an empty room, d'Aina Pastor, Anabel Lorca, Sara Biassu, Sílvia Castell i Glòria García.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris