cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Els sindicats es reuniran dilluns amb el Consell

El vicepresident Joan Rotger tractarà amb els representants dels treballadors de la Fundació Teatre Principal la situació “insostenible” de la plantilla

32624

Els representants sindicals dels treballadors de la Fundació Teatre Principal han denunciat que la situació laboral és "insostenible".

R.C.

El vicepresident insular de Cultura, Patrimoni i Esports es reunirà dilluns amb els representants sindicals dels treballadors de la Fundació Teatre Principal. Sobre la taula hi haurà la candent situació de l'espai escènic palmesà i la denúncia d'UGT davant "la situació insostenible" de la plantilla. Tot començà després de les advertències públiques de la directora gerent del teatre, Margalida Moner, qui anuncià que el nombre de treballadors seria dràsticament retallat. "No hi ha cap decisió presa, perquè primer vull escoltar totes les parts. Dilluns em reuniré amb els representants sindicals per tractar la situació general del teatre i dels seus recursos humans", anuncià Joan Rotger.

Pel vicepresident, hi ha una prioritat en la situació del Principal, i no és cap altra que el compliment de la sentència d'embargament que obliga a pagar 1,7 milions d'euros a la UTE Dragados-Melchor Mascaró per les obres de reforma del teatre. De fet, en el ple del Consell de dia 8 de setembre es crearà una partida extra, no pressupostada, destinada a complir amb el pagament d'aquesta quantitat. "Complir la sentència és de vital importància, perquè, si no, estarem fermats de mans per gestionar el teatre i la seva programació", va puntualitzar Rotger.

Quant a la suspensió de les subvencions atorgades per la Fundació Teatre Principal per a la producció de muntatges escènics, el vicepresident assenyalà que encara no estan resoltes. "Fins que no se solucioni el tema judicial de l'embargament, no podrem adquirir compromisos". A més, Rotger subratllà que, l'abril de 2010, "el ple del Consell aprovà una moció amb el suport de tots els partits, mitjançant la qual aquestes ajudes s'atorgaven des de Cultura i no des de la Fundació. Malgrat això, l'anterior gerència del teatre convocà una sèrie d'ajuts". Així que, de moment, les empreses escèniques que sol·licitaren les ajudes hauran d'esperar per saber quina és la decisió del Consell respecte d'aquesta qüestió. Joan Rotger no volgué fer valoracions de la gestió de la directora gerent del Principal, Margalida Moner, i insistí que "les coses s'han de fer com toca, i allò més prioritari a hores d'ara és complir la sentència judicial d'embargament".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Prestige, fa mes de 9 anys

No agraden els comentaris??

Valoració:2menosmas
Per Prestige, fa mes de 9 anys

No agraden els comentaris??

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris