cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
24°

La direcció del Principal no rep els sindicats després d'anunciar retallades

UGT i CCOO diuen que el personal està “angoixat” i no es negocia amb el comitè d'empresa. Ambdós sindicats rebutgen “qualsevol acomiadament i recontractació” de treballadors “amb doblers públics”

Deu dies després que la direcció de la Fundació Teatre Principal anunciàs, a través dels mitjans de comunicació, una imminent retallada de la plantilla "sobredimensionada" de l'espai escènic de Palma, els sindicats denuncien que, des de llavors, "no s'ha mantingut cap reunió amb cap mandatari de la institució", malgrat que estan sol·licitades des de fa setmanes.

Els delegats de personal de la Fundació es mostren sorpresos per les declaracions que realitzà la directora gerent del teatre, Margalida Moner, qui "anuncià retallades sense haver-ho negociat amb el comitè d'empresa ni haver-se presentat a la majoria dels treballadors".

UGT i CCOO consideren que les paraules de Moner són contradictòries amb "el missatge de tranquil·litat que s'ha llançat des de la Vicepresidència del Consell" i asseguren que la "incomunicació" dels nous responsables genera estrès i angoixa" al personal, ja que "la directora només manté reunions a porta tancada amb pocs empleats" i deixa els altres "sense tasques".

Acomiadaments

Els sindicats i altres treballadors del Principal sostenen que, en els darrers dies, la rumorologia s'ha apoderat del teatre. Segons explicaren des dels sindicats, "hi ha rumors sobre diferents plans possibles: acomiadament massiu de treballadors o acomiadament selectiu i la recontractació de personal de la confiança de la directora". Davant aquestes opcions, UGT i CCOO es manifesten en contra "de qualsevol acomiadament amb doblers públics i també contra la recontractació de persones de confiança". A més, aclareixen que "el personal de la Fundació no és de confiança política. L'únic càrrec que sí que ho és és el de la directora gerent".

Els delegats de personal rebutgen també l'actitud de Margalida Moner, qui diu, segons indicaren, que "la situació dels treballadors està pendent d'un estudi que fa Presidència sobre el personal" i que, "quan se sàpiga qui hi queda i qui se'n va, ja es presentarà la llista i es parlarà amb els treballadors". Els sindicats esperen que hi hagi "un canvi d'actitud" i estan disposats "a obrir un procés de negociació amb el màxim respecte als empleats del teatre Principal de Palma i els seus llocs de feina", ja que són ells "els qui cada dia fan que s'aixequi el teló".

En aquests moments, la plantilla de la Fundació està integrada per 24 empleats i 6 professors a temps parcial. A més, hi ha 8 treballadors a sou del Consell, encara que són "places que es van extingint". Des de 2009, la plantilla "es consolidà i es retallà", atesa la situació econòmica. "S'abaixaren sous i s'eliminaren llocs de treball vacants. Hi ha una despesa que es podria replantejar", diuen.

Sindicats i treballadors estan molt preocupats i sopresos per la decisió de l'actual direcció perquè "el PP, des de l'oposició i com a patró de la Fundació, lluità i defensà els drets dels treballadors". Segons alguns empleats, ja existeixen de manera no oficial nous responsables d'àrees. Expliquen que alguns han deixat de desenvolupar les seves funcions i esperen que se'ls acomiadi en breu. Pels passadissos es comenta que les companyies han rebutjat la proposta que els va fer Moner d'actuar sense cobrar de moment i s'ha donat l'ordre de cancel·lar la resta de la temporada d'òpera.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pepejose, fa mes de 9 anys

Ui que estrany! Fa un parell de dies hi havia més comentaris aquí, el que deien no agradava als censors o què? Obviant el to "d'amenaça" del comentari de n'AMOR, voldria afegir alguna coseta. No deus esser d'aquests que per viure necessita que els contribuients te subvencionem constantment i sense límits, no? O d'aquets més papistes que el papa que per no criticar la nefasta gestió dels seus, calla durant anys i treu l'artilleria quan canvien les sigles? Comparteixo totalment la politica d'austeritat i racionalització dels recursos públics, vengui d'on vengui, així que si sobren xupòpters al Principal, ben trets siguin. Per ventura AMOR hauries de xerrar amb els anteriors responsables i demanar -los comptes d'aquesta vergonyosa situació.

Valoració:12menosmas
Per Amor, fa mes de 9 anys

Diu molt d'un polític (Margalida Moner) i del seu PP que sense tenir ni puta idea de gestió cultural, sense conèixer les xifres que mou tot l'àmbit teatral, els treballadors, els objectius, ni tan sols sense saber que aquells que d'una manera directa o indirecta fan feina pel Principal són professionals, no amateurs com el teatre que ella defensa, 140 actors/ius, 20 empreses de teatre i dansa, més de 30 tècnics, per no parlar d'aquells que fan feina dins el Principal que també quedaran sense feina, a Mallorca s'acabarà el teatre i la dansa, I tot per què? No ens enganem, no és la crisi. La crisi hi és, sempre hi ha estat i hem viscut sempre amb ella, i amb diverses crisis i lluitant contra gent un poc més notable que na Moner (que no és gaire dificil) hem arribat fins aquí.
Ara, això sí, si no ens reben o no ens reb, la guerra haurà començat, hem de pagar lloguers, el menjar, tenim fills, i aquesta illa es mereix tenir una cultura i una educació més digna d'allò que el PP sempre ha intentat que siguem: EL BAR MÉS BARAT I IMPORTANT D'EUROPA. Aquest escrit no és una amenaçá, és un recordatori.
Moner, canvia aquesta estratègia populista i xabacana o desitjaràs haver-te jubilat fa un any.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris