nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Teatre de cinema

Àlex Tejedor acaba avui a l'antiga presó de Palma el rodatge del curtmetratge Llucifer, escrit inicialment com a representació per a la iniciativa Microteatre per delicte

Microteatre per delicte fou una iniciativa a càrrec d'Albert Comas, Joan Porcel i Lydia Miranda, que es dugué a terme els passats 1, 2, 8 i 9 de juliol. Consistí en la representació de sis peces teatrals dins l'antiga presó de Palma, amb una durada que no excedí els 15 minuts per funció. De les sis obres que s'hi enllestiren, dues han continuat vives: Remor, de Marta Barceló, que es representà en el passat Festival de circ de Sineu, i Llucifer, d'Àlex Tejedor, que donarà el salt al cinema en forma de curtmetratge. "Estam molt satisfets, perquè el nostre objectiu era que no es morís tot després de les representacions del juliol. L'objectiu de continuïtat s'ha complit", explica Joan Porcel, qui també s'encarrega de les tasques de producció del rodatge de Llucifer.

Damià és un delinqüent perillós de la presó, ha estat pare d'un infant que ha perdut la mare en el part. Un funcionari anomenat Roberto s'ha d'encarregar d'arreglar els papers del registre del bebè i s'adona que en manca el nom a la documentació. Quan demana a Damià quin nom vol posar al seu fill, l'intern li respon que Llucifer. Aquest és l'inici de la història que es roda durant aquest cap de setmana també a l'antiga presó de Palma. Àlex Tejedor, autor del text, és també el director del film, encara que respecta escrupolosament la direcció teatral que dugué a terme Pitus Fernández. Protagonitzen la història els actors Xisco Segura i David Navarro, que reben la col·laboració del figurant Tomàs Alias.

A més de dirigir i d'adaptar el seu propi text teatral al format cinematogràfic, Àlex Tejedor ha format l'equip que avui acabarà la seva tasca. "He volgut respectar molt el concepte original i la posada en escena de Pitus Fernández. Estam fent una versió cinematogràfica d'una obra teatral", assenyala Tejedor.

Xisco Segura és l'encarregat de donar vida a Roberto, el funcionari encarregat d'arreglar tota la paperassa de l'infant. "És una sort poder formar part d'un projecte com el de microteatre i que després es transformi en curtmetratge", comenta l'intèrpret. "Ja vaig dir a Àlex que l'obra podia ser un bon curt. A més, bons amics nostres, com Toni Bestard i Rafa Cortés, ens varen donar molts ànims per enllestir el projecte", afegeix. David Navarro posa cara a Damià, el delinqüent. "Em varen triar bàsicament pels meus trets físics", comenta. "Quan vaig rebre el text per al microteatre em va encantar", afegeix.

Llucifer conta una història que, malgrat el seu inici, després fa un gir inesperat. La trama es mou entre la comèdia i el drama, i toca el tema de les baixes passions humanes. El curt es rodarà en castellà i en català, i serà presentat a diferents mostres i festivals. Quant al microteatre, després de l'èxit de l'edició de Microteatre per delicte, ja s'estudien nous espais per continuar amb la iniciativa, malgrat que Joan Porcel guarda al màxim el secret fins que tot estigui a punt per gaudir una altra vegada d'un espectacle diferent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guau, fa mes de 9 anys

No era microteatre per doblers??

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris