nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Reconeixement a les dones amb empenta

Amics del Patrimoni entregà ahir els guardons a les dones “que empenyen la nostra societat”. L'acte tancà les Festes de l'Esplendor de la Mediterrània

33060

Els amics del patrimoni acabaren la celebració amb una copa de cava.

MIQUEL A. CANELLAS

La fundació Amics del Patrimoni celebrà ahir capvespre a l'església del Sagrat Cor la seva tradicional festa d'estiu, un acte que posa punt final a les Festes de l'Esplendor de la Mediterrània i que vincula l'art contemporani amb la tradició cristiana de l'Assumpció de la Mare de Déu. Aquesta celebració està vinculada a la figura de la dona i la seva importància dins la nostra societat. Sota aquesta premissa, la fundació atorga cada estiu un reconeixement a aquelles dones "conegudes i actives" que amb els seus mèrits "empenyen la nostra societat", segons explicà Joan Pasqual, membre de la fundació.

Enguany, l'entitat ha volgut guardonar la tasca de la directora general d'Hotels Riu, Carme Riu; la fundadora i presidenta d'Amadip, Montserrat Fuster; la directora general d'Elèctrica Sampol, Carme Sampol, i la creadora de les Llars del Temple i vicepresidenta de l'Associació d'amics de la infància, sor Maria Camps. A més, es féu un reconeixement a títol pòstum a Angelines Morales, "amant de l'art i la cultura i col·laboradora del Museu bíblic i de les ciències naturals del Seminari", segons indicà mossèn Francesc Ramis, qui explicà als assistents l'origen de la festa i recordà la "tasca humanitzadora de la dona dins el nostre món", a més de la seva tasca "per edificar una societat esperançada".

Com cada any, la fundació Amics del Patrimoni també aprofità la clausura de la festivitat per entregar la Medalla d'Honor. Enguany ha estat per al taller de restauració del Bisbat, dirigit per Antònia Reig, integrat també per dones, i que es dedica a la preservació del patrimoni eclesiàstic. "Aquest és un reconeixement d'una tasca de 30 anys de vida i a tot un equip que començà amb mossèn Miquel Garau", recordà Reig durant el parlament. Així mateix, la directora expressà la "satisfacció" del seu equip quan veuen que "l'obra d'art torna a recuperar l'estètica i la dignitat".

Ja fa nou anys que la fundació Amics del Patrimoni ha revifat les Festes de l'Esplendor de la Mediterrània. Sense perdre el significat religiós, han sabut combinar amb un significat cultural i artístic. El president de l'entitat, Joan Guaita, recordà ahir la seva trajectòria dins "l'austeritat que ens caracteritza" i presentà als assistents el segon volum que recull les quatre darreres intervencions artístiques als llits de la Mare de Déu. "Esperam publicar aquest recull cada dos anys en comptes de cada quatre", afegí.

Tanmateix, l'Esplendor de la Mediterrània d'enguany tenia quelcom especial: després de gairebé una dècada de tradició, la celebració canvià d'escenari i, en comptes del casal de Can Weyler, l'entrega de guardons es realitzà a l'església del Sagrat Cor de Palma. A diferència d'edicions anteriors, destacà la poca assistència de representants polítics. No hi faltà, però, el vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports, i Francisca Bennàssar. L'acte, com sempre, acabà amb un petit còctel i un brindis a favor de la cultura i el patrimoni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris