cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Sentit comiat del món de la cultura al poeta Bartomeu Fiol

El funeral en record de l'escriptor i articulista tingué lloc ahir capvespre a la parròquia de la Santa Creu en una cerimònia centrada en les seves lletres

127220

El funeral en record del poeta i articulista tingué lloc ahir horabaixa a la Santa Creu.

Teresa Ayuga

La mort de Bartomeu Fiol dilluns trasbalsà el petit món de les lletres versades de Mallorca. Ahir, els seus companys de ploma, estudiosos, professors de la UIB, familiars i amics s'acomiadaren del mestre de la parenta pobra en una cerimònia celebrada a la parròquia de la Santa Creu de Palma. Els versos de l'escriptor i articulista de dBalears serviren d'introducció d'una homilia oficiada pel canonge Guillem Ollers on fins i tot es recordà el filòsof alemany Martin Heidegger i que començà recordant l'escriptor com a referent de la literatura catalana.
Bartomeu Fiol va morir dilluns capvespre a 77 anys a Palma després de dècades dedicades a la passió literària. La seva bonhomia, la saviesa dels seus versos o la generositat de l'escriptor quan cedí part de la seva biblioteca personal als ciutadans de Palma foren alguns dels trets destacats d'un funeral on, en tot moment, es relacionà la mort amb una "vida que mai no s'atura".

A les primeres bancades de l'església s'hi pogueren veure els professors de la UIB Damià Pons, Perfecto Cuadrado i Francesc Torres. Precisament aquest darrer, director del Departament de Filosofia, havia iniciat els tràmits el mes de maig passat perquè la Universitat declaràs Fiol doctor honoris causa. Ara bé, els escriptors, sobretot poetes, eren el col·lectiu més nombrós que volgué donar el darrer adéu a l'autor de Calaloscans o les Càbales del call. Entre aquests, Joan Perelló, Miquel Cardell, Josep Lluís Aguiló, Jaume C. Pons Alorda, Miquel Bezares, Pau Vadell, Àngel Terron, Sebastià Alzamora, Jaume Pomar, Xavier Abraham, a més de les escriptores Antònia Vicens i Carme Riera, entre d'altres.

L'única representació política fou la del vicepresident de Cultura, Patrimoni Esports del Consell, Joan Rotger. Tampoc no hi faltà l'editor Francesc Moll; el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu; el director de dBalears, Miquel Serra; els membres d'ARCA, Joan Pasqual i Manel Quadreny; l'historiador Guillem Rosselló Bordoy, entre d'altres.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris