nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
19°

Recuperació contemporània

La Fundació Amics del Patrimoni inaugurà ahir la instal·lació de Milton Becerra en torn al llit de la Mare de Déu

La Fundació Amics del Patrimoni inaugurà ahir a l'església dels Sagrats Cors la instal·lació contemporània al voltant de la tradició del Llit de la Mare de Déu. L'artista Milton Becerra ha estat l'elegit enguany per dur a terme la intervenció, en la qual es pot veure la talla de la Verge (cedida per l'església de Santa Catalina de Siena) reposant sobre un llit cobert per metres de plàstic, envoltat per 12 pedres personalitzades que simbolitzen els apòstols i amb l'acompanyament de punts de llum artificial. "Estic molt emocionat i feliç. És la primera vegada que faig alguna cosa en un recinte sagrat, i és molt especial", explicà l'artista.

L'obra es titula La Virgen soñando. L'acte s'inicià amb l'Schola Gregoriana de Mallorca, dirigida per Sebastià Melià, que interpretà diverses peces de cant gregorià davant els assistents, entre els quals hi havia el president de la Fundació Amics del Patrimoni, Joan Guaita; la directora insular de Cultura, Margarita Duran; la directora de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Maria Jose Massot; i el mateix Milton Becerra. La d'ahir fou la primera vegada, en nou anys, que aquesta celebració es va fer fora de Can Weyler (en obres).

La solemnitat presidí tot l'acte. Una vegada finalitzada la interpretació musical, es procedí al trasllat de la Verge al llit, on quedarà fins al proper dia 20. Milton Becerra fou l'encarregat de col·locar la talla davant la presència dels assistents, també acompanyat pels càntics de l'Schola Gregoriana. Una vegada col·locada, tothom s'acostà amb curiositat a la instal·lació, que uneix tradició i contemporaneïtat. Aquí finalitzà l'acte, que destacà per la seva senzillesa i emotivitat. Tothom que vulgui visitar aquesta obra ho podrà fer en horari de 11.00 a 13.00 i de 18.00 a 20.00 hores.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris