algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El Govern denuncia la desaparició de dues escultures de Carles Gispert

Les obres foren premiades en el certamen Art Jove i van fer part de l'exposició 'Feeling, touching, watching, thinking...' organitzada pel Patronat d'Arts Plàstiques

El Govern ha denunciat davant de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de les Balears la desaparició de dues escultures de ferro forjat, realitzades per l'artista Carles Gispert Terrassa, que estan valorades en més de 4.000 euros. Segons ha informat la Direcció General de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques, aquestes obres, que van ser primer i tercer Premi Art Jove el 1997 i el 1999, van ser sol·licitades en préstec per la Conselleria d'Economia i Hisenda l'octubre de 2010 a la Direcció General de Patrimoni per incorporar-les en l'exposició 'Feeling, touching, watching, thinking... Carles Gispert 10 anys', organitzada pel Patronat d'Arts Plàstiques.

No obstant això, el propi departament de Patrimoni del Govern, una vegada consultat l'inventari de béns i drets de la comunitat, va comprovar que aquestes obres d'art "havien estat adquirides mitjançant compra per concurs en uns certàmens d'Art Jove" per part de la comunitat i que estaven "adscrites a la Conselleria d'Assumptes Socials, Promoció i Immigració" en el moment de la sol·licitud. Tanmateix, aquestes obres no es van localitzar i, per tant, es va instar, per recomanació dels Serveis Jurídics, que la Conselleria d'Assumptes Socials formulàs una denúncia de desaparició.

Finalment, l'actual Direcció General de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques ha posat els fets en coneixement de la Fiscalia, ja que "al seu dia no es va presentar denúncia" indica el comunicat. La Conselleria d'Administracions Públiques dirigit per Ana García Serrano, ha proposat també la notificació de la desaparició de les obres a l'autor per si volgués exercitar els drets que li corresponen com a tal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris