cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
15°

Viena rep el llegat d'Eva Choung-Fux

La capital austríaca serà també la destinació final d'una exposició retrospectiva de l'artista que s'iniciarà a Mallorca

L'artista austríaca resident a Mallorca Eva Choung-Fux donarà a la ciutat de Viena obres representatives de tots els seus períodes de creació amb un valor estimat d'un milió d'euros. La donació anirà acompanyada d'una exposició retrospectiva que s'iniciarà a Mallorca l'any 2014, viatjarà per diferents països i culminarà a Viena el 2015, quan Eva Choung-Fux celebri el seu 80è aniversari. Els comissaris de la mostra seran Berthold Ecker, director del museu MUSA de Viena; Elsbieta Fuchs; Dieter Ronte, director emèrit del Kunstmuseum de Bonn; i Rogelio Araújo, director del museu Can Prunera de Sóller.

Quina ha estat la motivació d'Eva Choung-Fux per dur a terme aquesta important donació? "Enguany faig 76 anys, i aquesta és una època per pensar sobre què passarà en un futur", explica l'artista, que té obra en alguns dels museus més importants del món. "No podia deixar una càrrega tan enorme com la meva obra als meus hereus, així que vaig demanar a la col·lecció més important d'Àustria (museu MUSA de Viena) si volia rebre la meva obra com a donació".

Després de rebre una resposta afirmativa, Berthold Ecker, director del MUSA, es traslladà a Mallorca per tal de definir quines seran les obres que s'inclouran en aquesta donació d'Eva Choung-Fux a la ciutat de Viena. "Hem començat el llistat, i ja s'han determinat quins olis en formaran part, tot i que encara queda feina per fer. Avui mateix continuarem amb la feina, perquè encara manquen peces d'obra gràfica i instal·lacions", assenyala l'artista austríaca, encara que mallorquina d'adopció.

I què hi ha millor per celebrar aquest regal que un recorregut per l'obra d'Eva Choung-Fux? "Necessit que l'exposició retrospectiva comenci a Mallorca. Després acabarà a Viena, quan jo faci els 80 anys, que serà també un bon moment per mirar enrere", explica. A més, la mostra "aniria acompanyada d'una monografia, que explicaria la meva vida des de la infantesa" i "d'un catàleg multilingüe". De moment, el projecte d'aquesta mostra, que estarà formada per obres de la donació, s'està enviant a diferents museus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris