nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Mor l'escriptora Concha Alós a 85 anys

Nascuda a Castelló, va viure a Mallorca i fou difusora de l'obra de l'escriptor Baltasar Porcel

L'escriptora Concha Alós morí dilluns a Barcelona a 85 anys. Nascuda al País Valencià l'any 1926, fou guanyadora del premi Planeta l'any 1964 amb la novel·la La hoguera i difusora de l'obra de l'escriptor i periodista Baltasar Porcel. Alós va estar molt vinculada a Mallorca des que es casà, l'any 1943, amb el periodista Eliseo Feijoó, que fou director del diari Baleares. Alós acompanyà als seu marit a l'Illa i aquí estudià Magisteri. Després, a partir del 1953, hi exercí de mestra.

Pel que fa a la seva carrera professional com a escriptora, Concha Alós publicà la primera novel·la l'any 1958 sota el títol Cuando la luna cambia de color. Precisament aquest text havia resultat finalista del Premi Ciutat de Palma de novel·la de l'any anterior. Abans havia quedat finalista del premi Sésamo amb El agosto i va escriure també El cerro del telégrafo l'any 1957, amb el qual guanyà un premi del diari Lealtad de Palma.

Uns anys més tard, el 1962, presentà la novel·la Los enanos, llavors titulada El sol y las bestias, amb un text amb "tendències socialistes" i que no es podia publicar, segons el director de Plaza y Janés. I és que no hem d'oblidar les arrels obreres i republicanes de la família de Concha Alós que, naturals de Castelló, la família hagué d'abandonar el País Valencià arran de la guerra civil per instal·lar-se a Llorca, Múrcia. La seva darrera obra publicada fou El asesino de los sueños, concretament l'any 1986.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris