cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
19°

“Als qui varen deixar la pell per sa Pobla”

L'escriptor i periodista Pere Bonnín dedica l'Escut d'Or als qui feren possible “que gaudim de més llibertat i de més cultura”

"M'heu de permetre que l'honor que feis a la meva persona el traspassi a mon pare i a tota la generació de poblers que, en una època molt difícil, deixaren la pell pel poble i perquè nosaltres, els seus hereus, poguéssim gaudir de més llibertat, de més cultura i d'una vida més confortable". Amb aquestes paraules clausurà ahir l'escriptor i periodista Pere Bonnín el discurs que pronuncià després de rebre l'Escut d'Or de sa Pobla.

Bonnín va reivindicar els poblers que, com el seu progenitor -Pere Joan Robes- i el seu oncle -conegut com el capellà Robes-, rebutjaren, en nom dels valors de "la llibertat, la igualtat i la fraternitat", les ofertes que els presentà el règim franquista. Al pare de Bonnín li oferiren la batlia de sa Pobla i, a l'oncle, el càrrec de capellà castrense amb el rang de coronel. "Tots dos decidiren posar-se al costat del poble oprimit", recalcà Bonnín.

Record per a Ballester

Bonnín també va tenir unes paraules de record per a Alexandre Ballester, que finà fa dues setmanes. L'actual batle de sa Pobla, Biel Serra, es referí així mateix al cronista oficial de la vila. "Abans de morir, Alexandre m'expressà la voluntat de concedir l'Escut d'Or a Pere Bonnín", revelà Serra. A més de publicar articles en una multitud de mitjans de comunicació, Pere Bonnín (sa Pobla, 1944) és autor d'una vintena d'obres literàries i d'investigació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris