nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

La capacitat de veure l'art de Jakober i Vu

La parella d'artistes inauguren avui vespre, a les 21.30, l'exposició Ho veus al convent de Sant Domingo de Pollença

La visió és quelcom "subjectiu, complex i sensible", assenyala Achille Bonito Oliva. El professor i crític d'art italià, autor de la teoria de la transvanguarda italiana, ha elaborat el text del catàleg de l'exposició Ho veus, original dels artistes Ben Jakober i Yannick Vu.

La temàtica de la mostra gira precisament al voltant del concepte de la visió i de les seves diverses variants, com el daltonisme. Jakober i Vu indaguen en aquest concepte, que han transformat en art amb una instal·lació que ocuparà, des d'avui a les 21 hores, l'església del convent de Sant Domingo de Pollença.

Ho veus posa de manifest "la capacitat de veure-hi i, sobretot, de veure l'art", apuntava ahir Jakober durant la presentació de la instal·lació als mitjans de comunicació. Ben Jakober i Yannick Yu han donat forma a onze obres, nou de les quals són peces circulars de 200 centímetres de diàmetre. En elles, els artistes juguen amb els colors i la numeració. Les dues obres restants, que també es poden veure en aquesta mostra, són un espill convex "que reflecteix tot allò que passa" i que està ubicat a l'altar del temple. L'altra escultura és circular, i la parella artística l'ha pensada en la rossasa. "Són com l'ull de déu", diu Bonito Oliva. L'exposició, "pensada per ser exhibida en aquest espai", segons confessa Vu, s'integra "amb l'església, fet que permet d'admirar tant la bellesa de mostra com l'arquitectura de la parròquia".

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris