cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Projecte “de vida” de Rafa Cortés

El director mallorquí presenta This is the name, un projecte de microfilms que començarà a rodar aquest mes

126800

Rafa Cortés presentà ahir a la seu de la Fundació Mallorca Turisme el seu nou projecte.

J.Torres

El director Rafa Cortés s'endinsa en un nou "projecte de vida", una barreja de cinematografia, noves tecnologies i identitat que es titularà This is the name i que començarà a rodar aquest mes. No serà un llargmetratge, ni tampoc un curt; el projecte reunirà múltiples microfilms, que tindran com a denominador comú els noms de persona. "No són una història sobre l'origen del nom", sinó històries diferents d'entre 30 segons i 3 minuts de durada i amb un nom com a protagonista. És més, aquests podran ser de qualsevol gènere: comèdia, musical, documental, drama...

Cortés presentà ahir aquest nou projecte cinematogràfic a la seu de la Fundació Mallorca Turisme, la qual hi dóna suport. I és que Mallorca, "amb la idiosincràcia local", es veura reflectida en alguns d'aquests microfilms. De moment, el director mallorquí ja té 40 històries al cap. Però Cortés avisa que aquest projecte no té data de caducitat i que "és molt lliure en tots els sentits de la paraula". "És un projecte que es crea mentre es fa; un projecte viu, que s'anirà reinventant", perquè és "un projecte de vida". Precisament aquest és el gran "encant" que l'ha duit a compaginar les tasques al món de la publicitat i el cinema convencional, i a decantar-se per una nova 'aventura' a la xarxa i amb el internautes com a protagonistes.

La xarxa és clau

A través de la seva pàgina web, www.thisisthename.com, el director convida tothom a fer propostes d'historietes interessants que versin sobre un nom de persona. Aquestes narracions dels internautes, que es poden presentar fins al 20 de juliol, seran enregistrades després per Cortés. La projecció final també anirà a pams i es farà a través de la xarxa. I és que el director té clar que les històries filmades s'aniran penjant a mesura que es vagin enregistrant. Vaja, que no seran de cop. "No és un projecte de cinema a l'ús, però és cinema perquè conta històries", explicà el director.

El resultat final, avisa el creador, serà un "conjunt molt eclèctic", amb la finalitat que hom pugui compartir les històries. "Ara tindré l'oportunitat de fer coses que no podria fer en el cinema convencional, com un microfilm documental o un musical", explica el director. De moment, els platós seran Mallorca, Bacelona, Madrid i Nova York, però l'equip -que també compta amb La Perifèrica- no es posa límits a l'hora d'explicar noves històries i nous noms. D'identitats n'hi ha tantes com persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris