algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
19°

Subhasta en favor de Projecte Home

La Fundació Pilar i Joan Miró realitza demà la licitació de part de l'obra gràfica d'artistes que han fet part dels tallers

126682

Magdalena Aguiló, Fernando Gilet, Tomeu Català i Flavia Hohenlohe, durant la presentació ahir.

P.Bota

La Fundació Pilar i Joan Miró de Palma presentà ahir S.u.b.h.a.s.t.a. Artistes en els tallers de Miró, una licitació benèfica producte de la col·laboració entre Cort i Projecte Home. Es tracta d'una selecció d'obra gràfica generada en els tallers del museu durant els darrers quinze anys, a partir d'obres propietat de la Fundació i firmada per artistes de reconegut prestigi, com Wolf Vostell, Rafa Fortesa, F. Sánchez Acebes i Núria Solsona, entre d'altres.
La recaptació es destinarà a l'entitat social Projecte Home, que ha estat escollida mitjançant concurs públic. L'obra s'exposa als espais de la fundació i, des del 17 de juny, ja es poden obtenir les peces per mitjà de subhasta silenciosa, emplenant uns formularis que es troben a les sales d'exposició. Serà demà però, dia 14, quan es realitzi la subhasta in situ a l'auditori de la Fundació Pilar i Joan Miró, a partir de les vuit del capvespre. Des de Sotheby's, casa encarregada de l'organització de la licitació, s'espera que l'acte sigui tot un èxit, perquè les obres es poden aconseguir per un preu inicial inferior, al voltant d'un 20%, del valor de mercat.

El director de Projecte Home Balears, Tomeu Català, va agrair ahir l'oportunitat brindada des del museu i remarcà que la feina que es fa des de l'entitat s'assembla molt a la dels artistes, ja que "les persones que demanen ajuda aconsegueixen amb la força del treball i partint del no res reconstruir-se en una obra d'art", afirmà. El director de Projecte Home Balears també explicà que els beneficis obtinguts seran destinats a la nova seu de l'entitat, que es construirà en uns terrenys de 15.000 metres quadrats cedits per l'Ajuntament i que tindrà capacitat ambulatòria per a 600 persones i capacitat residencial per a 150.

La directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Magdalena Aguiló, es mostrà "il·lusionada" amb una proposta que compleix "un dels principals objectius del museu: la col·laboració amb la societat". Aguiló afirmà que alhora s'aconsegueix "mantenir vius els tallers de Miró i difondre els resultats de la feina feta des de la fundació".
L'acte d'ahir va ser presentat per Fernando Gilet, en la seva estrena a la Fundació com a nou tinent de batle i regidor de l'àrea de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Palma. Gilet elogià la subhasta pel seu simbolisme de caire social. També Flavia Hohenlohe, de Sotheby's Espanya, va expressar la seva gratitud per poder col·laborar amb el projecte benèfic. De moment, en la subhasta silenciosa s'han licitat el 10% de les obres, però amb l'acte de dijous s'intentarà almenys aconseguir els prop de 70.000 € que sumen els preus inicials de totes les peces.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris