cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Bonnín rebrà l'Escut d'Or de sa Pobla

L'escriptor i periodista dedicarà el guardó als qui lluitaren perquè la localitat es convertís en un poble més cultural

122638

Pere Bonnín, en la presentació de Sangre judia 2 d'ara fa un any a sa Pobla.

T. AYUGA

L'escriptor i periodista Pere Bonnín rebrà divendres l'Escut d'Or de la vila de sa Pobla, un guardó que es lliura cada any a una personalitat destacada del poble durant les festes patronals de Santa Margalida i de Sant Jaume.
El batle de sa Pobla, Biel Serra, que donà a conèixer la notícia en un ple que tingué lloc ahir vespre, explicà que "una de les darreres voluntats que Alexandre Ballester va manifestar abans de morir era que es concedís aquest distintiu a Bonnín". "Després de la desaparició del cronista oficial de sa Pobla vaig tenir clar per a qui seria l'Escut d'Or de sa Pobla d'enguany", afegí el batle. Bonnín rebrà la insígnia divendres, després del pronunciament del pregó que donarà el sus a les festes. Per altra banda, Serra assenyalà que "Pere Bonnín és una persona que passa moltes temporades fora del poble, però que sempre ha divulgat el nom de sa Pobla a tots els racons del món on ha estat".

Un tribut "a tots els poblers"

Per part seva, Bonnín es mostrà agraït pel reconeixement i assegurà que "els meus paisans han aconseguit emocionar-me amb la concessió de l'Escut d'Or de la Vila". Bonnín afegí que "m'agradaria que l'acte no sols fos un reconeixement cap a mi, sinó que serveixi per retre un tribut a tots els poblers de l'època de mon pare, que amb la lluita i amb la feina que feren, de sol a sol, aconseguiren que sa Pobla es convertís en un poble més lliure, amb més cultura i amb una vida més confortable". Bonnín (sa Pobla, 1944) ha destacat en l'àmbit de l'escriptura i del periodisme. Com a periodista, ha signat articles a publicacions com Ultima Hora, El correo catalán, Mundo Diario, Avui, Tele/Estel i El Temps. També ha estat director de l'agència de notícies Efe a la República Federal d'Alemanya i a Viena. A partir de divendres, Per Bonnín passarà a formar part de la selecta llista de persones o entitats destacades de sa Pobla que han rebut l'Escut d'Or. Alguns del membres d'aquesta llista són Antoni Caimari, president de la fundació AC; la cantadora Antònia Buades i l'esportista Miquel Capó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris