algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Antònia Font, homenatjat

La revista Enderrock presenta Alegria revisitat, un reconeixement al grup mallorquí que suposa la primera part d'un projecte més ampli i que s'editarà el setembre

Antònia Font presentà el seu darrer treball, Lamparetes, el passat mes d'abril. Al llarg dels seus catorze anys d'existència, la formació mallorquina ha estat reivindicada en nombroses ocasions com a pionera del pop en català, una reivindicació que ara agafa forma de CD. Alegria revisitat és el títol de la gravació publicada aquest mes per la revista Enderrock. Aquesta revisió d'Alegria, el tercer treball discogràfic dels mallorquins, incorpora noms com Mishima, The New Raemon, La Bien Querida, Gertudris, Joan Colomo, Litoral i El Belda i el Conjunt Badabadoc. I, és clar, també hi participen artistes de les Illes, amb tres representants il·lustres com Tomeu Penya, Oliva Trencada i Marcel Cranc.

"La revista Enderrock ens va avisar que podíem triar la cançó que volguéssim, excepte Final, que era per Mishima, i Alegria, que havia de versionar Tomeu Penya", explica Pep Toni Ferrer, d'Oliva Trencada. "Vàrem decidir triar Alpinistes-samurais. Les principals raons foren que al nostre baixista, Toni Torres, i teclat, Jordi Vidal, els agradava especialment. Als altres ens va semblar perfecte", afegeix. El grup afrontà aquesta versió amb "molta tendresa i respecte". "Teníem les idees molt clares. Es tracta d'una cançó molt rítmica, i nosaltres hem intentat donar-hi encara més ritme", assenyala Pep Toni Ferrer, que, en aquesta ocasió, no ha estat la veu principal, que és la del baixista Toni Torres. El cantant d'Oliva Trencada definí Antònia Font com "els Beatles mallorquins", per "tot el component popular i el públic massiu".

Marcel Cranc ha estat l'encarregat de fer la versió de Vos estim a tots igual, una cançó que trià perquè "era la que creia que podia adaptar més al meu estil". "Antònia Font i jo tenim dues tendències molt diferents, i aquest era el primer repte. D'altra banda, hi ha el fet que ni la lletra ni la música les he compostes jo, i no estic acostumat a treballar d'aquesta manera. Però estic content amb el resultat", explica.

Cranc també pensa que Antònia Font "ha estat un grup pioner". "Han obert portes per a d'altres grups que també canten en català", afegeix. Aquest músic considera que "Mallorca sempre ha tingut una riquesa musical, i d'alguna manera ells han estat els qui han obert les portes i l'han mostrada al món". A més, Antònia Font no només ha obert les portes "a grups mallorquins, sinó també a grups catalans en general". "Les altres formacions ens hem aprofitat un poc d'aquesta admiració que han despertat en el públic", sentència Marcel Cranc.

D'altra banda, en declaracions a la revista Enderrock, Tomeu Penya es mostrà molt satisfet d'haver versionat Alegria. "És un tema optimista, i jo som un 'cantautor verbenero', molt arrelat a l'optimisme". Cal destacar que la participació del de Vilafranca fou l'única condició d'Antònia Font. Però res no acaba amb aquest disc compacte, perquè Alegria revisitat no és sinó la primera part d'un projecte molt més ampli que editarà Discmedi el setembre que ve.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris