algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

L'estrena més especial

La Sala Augusta de Palma acollí ahir una projecció solidària d'Amigos, el primer llargmetratge del director mallorquí Marcos Cabotà. L'associació Amics de la Infància fou l'altra protagonista de l'acte

El director mallorquí Marcos Cabotà estrenà ahir el seu debut cinematogràfic, Amigos, als cinemes de tot l'Estat. Tanmateix, la projecció més especial va tenir lloc a la Sala Augusta de Palma, el cinema en el qual Cabotà decidí convertir-se "en director" quan només era un infant. A més, aquesta sessió destinà les aportacions dels gairebé 250 convidats a la associació Amics de la Infància, que treballa amb els petits més necessitats de països com el Perú.

Marcos Cabotà arribà "nerviós" per aquesta estrena a la seva terra. "Intent digerir que he fet la meva primera pel·lícula. Ja veurem què en diu la gent després!", exclamà. El realitzador illenc estigué acompanyat d'una bona representació del sector audiovisual. No hi faltaren el director de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo; com tampoc els directors de cinema Nofre Moyà, Toni Bestard i Rafa Cortés.

"Tant de bo Marcos Cabotà pugui rodar el pròxim film a Mallorca. L'Illa ha de ser un espai on el cinema ocupi un lloc important", desitjà Pedro Barbadillo. "Ens hem d'adonar que podem fer molt. Si els polítics tenen una mica de seny per veure les coses, faran el que cal", indicà Rafa Cortés. "És molt positiu que s'estrenin pel·lícules de directors mallorquins avalades per algun guardó", manifestà Toni Bestard (Amigos guanyà el premi del públic al Festival de Màlaga).

El vicepresident de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Joan Rotger, recollí les reivindicacions del sector i es comprometé a mantenir reunions amb "els seus membres i amb Pedro Barbadillo". "Aquest és un sector que la societat valora, perquè aporta indústria", afirmà.

També acudiren a la cita amb el cinema el conseller d'Educació, Cultura i Universitats del Govern, Rafel Bosch; Mar Suau, de la Fundació Mallorca Turisme; Carme Serra, presidenta de l'associació Amics de la Infància; Pere Serra, president del Grup Serra; i l'actor Simó Andreu.

Les rialles foren la tònica dominant durant la projecció de la cinta, que acabà amb un gran aplaudiment per a Marcos Cabotà. El director se n'anà després a celebrar-ho en un conegut local de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris